Putin, Rusya koşusunu başlattı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2014 Soçi Kış Olimpiyatları için Yunanistan’dan getirilen olimpiyat meşalesinin Rusya koşusunu başlattı.

Putin, Rusya koşusunu başlattı
06 Ekim 2013 Pazar 18:53 tarihinde eklendi.

Geçen hafta yola çıkan meşale 33 kent ve kasabadan geçtikten sonra başkent Moskova’ya geldi.

Putin, Kızıl Meydan’da düzenlenen törenle uçakla Vnukova havalimanına gelen meşaleyi eline alarak dev meşaleyi tutuşturdu. Meşale, Soçi’ye ulaşana kadar Rusya genelinde 65 bin kilometre yol katedecek.

Moskova ayağında meşaleyi, Olimpiyat Komitesi Başkanı Aleksandr Jukov, Olimpiyat şampiyonu İrina Rodnina, Svetlana Horkina, Vyaçıslav Fetisov ve 300’e yakın şampiyon taşıyacak.

Meşalenin Moskova’daki ilk yolculuğuna motorcular eşlik ederken, Vnukova’dan Kızıl Meydan’a kadar uzanan Leninski Prospekt trafiğe kapatıldı.

Olimpiyat meşalesi Kuzey’e, St. Peterburg’a, sonra da ülkenin doğusuna hareket edecek. Kamçatka’dan Vladivostok’a geçecek meşale, Güney Sibirya ve Baykal Gölü’nü dolaşacak. Olimpiyat meşalesi uzun yolculuğunda Rusya’nın 83 bölgesinde 2900 yerleşim birimine uğrayacak.

Elbrus dağına çıkarılacak meşale, Baykal gölünün derinliklerine indirilecek ve uzaya da gönderilecek. Sonrasında da Rusya’nın Karadeniz kenti Soçi’ye gidecek ve 7 Şubat 2014’de de olimpiyat oyunları başlayacak.

Meşale 123 gün sürecek yolculuğunda 14 bin kişi tarafından taşınacak. 


CİHAN