Putin’e ilginç gönderme

ABD Başkanı Barack Obama, Rusya’nın ulusal güvenliğini korumak adına Ukrayna’ya askeri müdahale hakkının olduğunu savunan Devlet Başkanı Vladimir Putin’e ilginç bir göndermede bulundu.

Putine ilginç gönderme
04 Mart 2014 Salı 20:26 tarihinde eklendi.

Putin’in bu açıklamasını anlamsız bulan Obama, “Görünüşe göre Devlet Başkanı Putin’in farklı yorumlar yapan farklı bir hukukçu ekibi var. Ancak buna kimsenin kandığını düşünmüyorum.” dedi.

Başkent Washington’daki bir ilköğretim okulu ziyareti sırasında konuşan Obama, bir kez daha Moskova’nın uluslararası hukuku çiğnediğine dikkat çekti. Obama, “Açıkçası bunun bir güç işareti olduğunu düşünmüyorum. Rusya’ya yakın olan ülkeler böyle bir müdahaleden dolayı derin kaygı ve şüphe duyuyorlar. Aksine bu durum komşu ülkeleri Rusya’dan daha da uzaklaştıracaktır.” dedi.

Obama, ABD’nin yeni açıkladığı 1 milyar dolarlık yardım paketini de değerlendirdi. Ukrayna’da yapılacak seçimlere ve bu yasal seçimler ile ülkenin kendisini yönetebileceğini ortaya koymasına bir destek amacı taşıdığını söyledi. ABD Kongresi’ne yardım paketine destek olması çağrısı yaptı. Obama, Ulusal Güvenlik Konseyi ile yaptığı toplantılarda da bu konunun ele alındığını dile getirdi.


CİHAN