PYD, 2 parti mensubunu kaçırdı

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesut Barzani ile yakınlığı bilinen Suriye’nin Kuzeyi’nde bulunan Afrin kentinde faaliyet gösteren El Parti’ye PKK’nın Suriye uzantısı PYD tarafından saldırı düzenlendi.

08 Eylül 2013 Pazar 23:28 tarihinde eklendi.

Yapılan saldırı sonucu 2 El Parti mensubu PYD tarafından kaçırıldı.

Suriye’nin Kuzeyi’nde bulunan ve Kürtlerin yaşandığı bölgede PYD, kendi düşüncesinde olmayan diğer Kürt parti ve gruplara baskın yapmaya devam ediyor. Şiddet ve çatışma yanlısı olmayan El Parti ve Azadi Partisi gibi diğer Kürt partileri PYD’nin saldırılarına maruz kalıyor.

Önceki gün değişik bahanelerle Barzani’ye yakın El Parti mensubu oldukları bilinen Çiğer Hemo ve Beyazit Mehmo Muhammed adlı şahıslar PYD tarafından kaçırılarak götürüldüğü öğrenildi.

Daha önce de PYD, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani paralelinde faaliyet gösteren El-Parti’ye mensup olan 74 kişiyi kaçırmıştı ve Barzani’nin sert tepki göstermesinden sonra serbest bırakılmıştı.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesut Barzani'nin talimatıyla Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Komitesi'nin oluşturduğu bir heyet, geçtiğimiz günlerde Suriye'nin Rojava bölgesine giderek PKK ve PYD tarafından dile getirilen katliam iddialarını yalanlamasından sonra PKK ile yakınlığı bilinen siteler Barzani’yi hedef gösterilmişti.


DHA