PYD Eşbaşkanı sınırda bekliyor!

BDP'nin düzenlediği 1 Eylül'deki mitingine katılmak için resmi izin ile Mardin'in Şenyurt Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye gelen ve bugün sabah saatlerinde Suriye'ye aynı kapıdan dönmek isteyen PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah'ın, izni olmadığı gerekçesiyle geçişine izin verilmedi.

PYD Eşbaşkanı sınırda bekliyor!
05 Eylül 2013 Perşembe 16:58 tarihinde eklendi, 2.340 kez okundu.
Abdullah'a eşlik eden milletvekili Aysel Tuğluk, 7 saattir sınır kapısında olduklarını, konu ile ilgili İçişleri ve Dışişleri Bakanları ile görüştüklerini sorunun çözülmesini beklediklerini söyledi.
 
Şenyurt Sınır Kapısı'ndan 31 Ağustos'ta yanında bir heyetle Türkiye'ye giriş yapan PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin Eşbaşkanı Asya Abdullah, Suriye'ye dönmek için sabah saatlerinde yeniden sınır kapısına gitti. DTK Genel Başkan Yardımcısı ve Van bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk ve BDP'li belediye başkanlarının da eşlik ettiği Asya Abdullah ve heyetinin Suriye'ye geçişine izni verilmedi. Askeri yetkililerin, PYD heyetinin geçiş izni bulunmadığını ve bu kapıdan girişlerin yapılmadığı gerekçesiyle Suriye'ye girişlerine izin vermediği belirtildi. Bunun üzerine Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Başkanı Ahmet Türk, İçişleri ve Dışişleri Bakanları ile telefon görüşmesi yaptı.
 
Milletvekili Aysel Tuğluk, sabah saat 09.00'dan beri Şenyurt Sınır Kapısı'nda beklediklerini, izin ile aynı kapıdan giriş yapan heyetin aynı kapıdan geri dönmesine izin verilmediğini söyledi. Tuğluk, "İçişleri ve Dışişleri bakanlıkları ile görüşmeler yapıldı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan izin alınması gerektiği belirtildi. Sınırın insan giriş çıkışlarına kapalı olduğu söyleniyor ama biz biraz uzaklaştıktan sonra çok kişi giriş çıkış yapmış. Sorunun çözülmesini bekliyoruz" dedi.

DHA