"PYD karanlık yöntemlerle silahlanıyor"

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki yapılanması olan PYD'ye yönelik sert bir açıklama yaptı.

PYD karanlık yöntemlerle silahlanıyor
20 Mayıs 2013 Pazartesi 22:04 tarihinde eklendi.

Barzani, PYD'nin karanlık yöntemlerle silahlandığını belirterek artık muhatap almayacaklarını dile getirdi. Kürt muhaliflerin sitesi nasname.com ise PYD'nin Irak-Suriye sınırına mevzi kazmaya başladığını duyurdu.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ile PYD arasındaki gerginlik geçtiğimiz hafta Cumartesi günü PYD'nin Suriye Kürt Demokrat Partili 75 kişiyi gözaltına almasıyla başladı. Barzani, PYD'ye gözaltına aldıklarını Pazar günü akşamına kadar bırakmalarını, aksi halde yeni bir tutum takınacağını bildirdi.

Buna rağmen PYD adım atmayınca Barzani, PKK için büyük önem taşıyan Irak-Suriye sınırını kapattı. PYD gözaltına aldıklarını bugün de bırakmayınca Barzani yazılı bir açıklama yaptı. Bugünden sonra PYD'ye Suriye Kürt Yüksek Konseyi'nde kalmasına ve çalışmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

"SURİYE'DE ÖZGÜR BİR SEÇİM YAPILMAYANA KADAR KİMSENİN İKTİDARINI KABUL ETMEYİZ"

Bugüne kadar Suriye'deki Kürt parti ve gruplar arasında huzur olmasını istediklerini dile getiren Barzani şunları söyledi: "Bunun için çaba gösterdik. Bu amaçla geçen yıl Yüksek Kürt Konseyinde bir araya getirdik. O zamandan bugüne kadar bir kardeş gibi bütün gruplara yaklaşımımız aynı oldu.

Maalesef bir taraf her geçen gün kötü bir niyetle silahlandı. Ve her geçen gün Erbil sözleşmesinden uzaklaştı. Hatta bununla kalmadılar Kürtleri öldürdü, kaçırdı, gözaltına aldılar. Diğer siyasi parti üyelerini hayat hakkı tanımadılar. Suriye'de özgür bir seçim yapılmaya kadar hiçbir parti ve grup kendisini diğerlerin üzerinde iktidar olarak göremez. Buna izin vermeyeceğiz. Bu durumda biz tutumuzu ortaya koymak zorundayız. Eğer Erbil Sözleşmesi'ne uyulmazsa bizde yeni kararlar alacağız."

PYD SINIRA YIĞINAK YAPIYOR

Bu arada muhalif Kürtlerin internet sitesi nasname.com, Barzani'nin açıklaması üzerine PYD'nin Suriye- Irak sınırına yığınak yapmaya başladığını duyurdu. Sitenin haberinde şöyle denildi: "Aldığımız son bilgilere göre PYD, 500 kişilik bir askeri gücü sınıra sevk etti ve mevzi kazımaya başladılar.

PKK Türkiye’den çekilirken, PYD de Suriye ile müttefik olurken, Irak sınırına yığınak yapmaları sadece Kuzey Irak'ı değil diğer bölgelerdeki kazanımları da tehdit ediyor. PKK/PYD açıkça Kürtlerle savaştırılmak için kullanılıyorlar. Daha doğrusu bu ihanetçi rolü kendileri artık açıkça oynuyor.

Olası bir kavga, Ulusal Kurtuluşçular ile sömürgeci devletlerin paralı askerleri olan PKK/PYD çeteleri arasında yaşanacaktır. PKK/BDP/PYD içinde yer alan yurtseverler hiç zaman kaybetmeden bu ihanet çetelerinin saflarını terk etmelidirler. Yoksa sömürgecilerin tetikçileri olarak kendi halkına ve kendi halkının ulusal haklarına saldırmak gibi utanç verici bir pozisyonda olacaklardır."


CİHAN