Quaresma'ya 20 milyon Euro

Beşiktaş Başkanı Demirören, Q7 için yapılan ve ‘hayır’ dedikleri teklifin miktarını açıkladı

Quaresmaya 20 milyon Euro
29 Aralık 2010 Çarşamba 08:43 tarihinde eklendi, 2.393 kez okundu.

 

“Quaresma’ya kimsenin tahmin edemeyeceği teklifler geliyor ama kabul etmiyoruz. Beşiktaş’ın Avrupa’da imajı çok değişti. Bobo ve Ernst’le anlaşırsak, seneye transfer yapmayacağız.”
 
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Portekizli yıldız Quaresma için yapılan dudak uçuklatan teklifi itiraf etti: 
 
20 milyon Euro. Schuster’in oluşturulan kadrodan çok memnun olduğunu ifade eden Demirören, NTV’de katıldığı ‘Yüzde 100 Futbol’ programında ilginç açıklamalarda bulundu: “Önümüzdeki yılın takımını kuruyoruz. Sivok’un mukavelesini uzatsak da kalsa. Takımdaki en büyük eksik o.
 
Quaresma'ya kimsenin tahmin edemeyeceği teklifler geliyor, kabul etmiyoruz. 20 milyon Euro’nun üstünde teklifler oldu. Beşiktaş’ın Avrupa’da imajı çok farklı yerlere geldi. Bu oyuncuları ben değil Beşiktaş aldı. Ben sosyal çevremi ve gücümü kullandım. Ben Abramoviç değilim. Ekonomik gücüm bir yere kadar. Quaresma’nın görüşü bizimle mukavelesini 2-3 sene daha uzatmak. Arkadaşlarına referans oldu ve bu oyuncular geldi. Onlara Beşiktaş’ı ve Türkiye’yi anlattı. Oyuncular hedefleri olan bir kulübe geldiklerinin farkında.
 
ÖDEMELER 2 AY GECİKTİ
 
BİZ içten darbe yiyoruz. Sebebi kıskançlık. Simao’nun futbolculuğu tartışılıyor. Günü değerlendirmek için transfer yapmıyoruz. Bobo ve Ernst ile sözleşme uzatırsak kimseyi almayacağız. Bobo Beşiktaş’ın çocuğudur. Onun emeği kadar bizim de emeğimiz çoktur. İnanarak masaya oturacağız. Nobre’nin maaşı konusunda o zaman yapılan doğrudur. Federasyondan yabancı sınırının yükseltilmesini istemem.
 
Basketbol takımına olan 2 aylık borcu inkâr etmiyorum. Kriz var. Biz de geç ödeme alıyoruz. Kimsenin alacağı kalmaz. Ben bu haber çıkınca kızların parasını ödettim, erkeklerinkini ödetmedim. Böyle yapınca ödersek alışkanlık olur. Allen Iverson’dan çok şeyler beklemiyoruz. Onun bize marka değeri açısından büyük katkısı oldu.
 
ZAPO’YA Belediye ve yurt dışından teklif var. Bir miktar para karşılığı satacağız. Fink ve Tabata’yı kiralık vereceğiz. Ferrari için hocamızın kararını bekliyoruz. Hilbert’i de bedavaya aldık. Sağ açığı sağ bek yaptık. Kaleye koysak orada bile oynar.”
 
HAMİT’İ TAKIMDA  İSTERİM
 
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, basında Hamit Altıntop’a teklif yaptıkları yönünde çıkan haberleri
yalanladı ama milli yıldıza olan beğenisini de itiraf etti.
 
12 maçlık rekoru kırmak istiyoruz
 
“İSMAİL’İN bonservisi ödendi, Tabata’nın da ufak bir kısmı kısmı kaldı. Ama ben bu oyuncuları istediğim yere satar ya da kiralarım. Buna kim engel olabilir? G.Antep’e vadesi geçmiş tek kuruş borcumuz yok.
 
14 puan geri düştük, kötü de oynadık ama hiçbir maça tam kadro çıkamadık. Biz 12 maç arka arkaya kazanma rekorumuzu kırmak istiyoruz. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’ne katılmak ve Türkiye Kupası’nı da kazanmak istiyoruz.”
 
‘W.Bremen hata yaptı’
 
ALMAN Bild gazetesi Beşiktaş’ın yeni transferi Almeida’nın, Werder Bremen’den ayrılmasını yönetim hatası olarak değerlendirdi. Haberde Portekizli yıldızın zor günler yaşayan takımın en etkili oyuncusu olduğuna dikkat çekilirken şu ifadeler kullanıldı:
 
“WERDER Bremen işini Almeida’nın satışıyla zora soktu. Artık kim golleri atıp takımı kurtaracak? Ancak asıl soru 14. sırada yer alan Bremen’in oyuncuyu bırakma lüksü var mıydı? Almeida’nın parayı tercih etmesi doğal. Ama yönetim için aynısı denemez. Hata yaptılar.”
 
Sivasspor’un yeni gözdesi Tabata oldu
 
ALMEIDA, Simao ve Fernandes transferleriyle sezonun 2. yarısında forma şansı bulmakta zorlanması beklenen Tabata’ya Sivasspor talip oldu. 2. devreye daha güçlü bir kadroyla girmek adına F.Bahçe’den Bilica, G.Saray’dan da Servet Çetin’i isteyen Yiğidolar, siyah-beyazlılarla sözleşmesi devam eden başarılı orta saha oyuncusunu kiralamak için girişimlere başladı.

Vatan Gazetesi