"Radikal kararlar alacağız"

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, ligde zor durumlar geçirdiklerini ve Beşiktaş maçında alınacak olası bir mağlubiyet sonrası radikal kararlar alacaklarını söyledi.

Radikal kararlar alacağız
06 Mart 2013 Çarşamba 16:06 tarihinde eklendi.

 

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Başkan Sadri Şener, teknik direktör Tolunay Kafkas ile dün gece takımın durumuyla ilgili bir toplantı yaptığını belirtti. Şener, ''Bugün de diğer arkadaşlarla toplantı yapacağız. Önümüzü görmek istiyoruz. Üzücü bir noktadayız, sevimsiz bir yerdeyiz. Burada kim suçlu ve suçsuzu ayırt etmek mümkün değil ama başarısızlığın büyük sorumluluğu en başta bana ait. Ben bir takım radikal tedbirleri biraz geç aldım, bu benim kabahatim." dedi.
 
Teknik direktör değişikliğinin daha önce olmalı gerektiğini savunan Şener, "Devre arasından önce olmalıydı ki devre arasında bir çözüm üretme imkanımız olurdu. Şu anda öyle bir imkanımız yok. Mevcut kadroyla işimizi götürmemiz lazım. Daha önümüzde 10 maç var. Trabzonspor büyük camia, büyük bir kulüp, büyük oyuncuları var. Biz bunları aşarız, aşmamız da lazım. O tecrübeye de sahibiz." diye konuştu.
 
Bu haftaki Beşiktaş ile oynayacakları karşılaşma için ise "Beşiktaş karşısında alacağımız bir galibiyet psikolojik olarak da işleri yoluna sokacaktır." ifadelerini kullandı.
 
"İNŞALLAH BU MAÇI YÖNETECEK TİPTE BİR HAKEM VERİRLER"
 
Başkan Şener, bir gazetecinin "Hakem hataları konusunda pek yakınmanız olmadı. Bu duruşunuz devam edecek mi?" şeklindeki sorusu üzerine, ''Benim demeç verme şeklim bazen biraz sivri oluyor herhalde, hemen ceza alıyorum. Bu sene çok ceza aldım. Biz sadece hakem kulvarında değil, bir de şike kulvarında demeç verme durumunda kaldık sık sık federasyonla ilgili. Arkasından pat diye cezalar geldi. Hakem konusundaki hakkımızı diğer tarafta kullandık. Hakemlerin yönetimi hakkında bir yakınmada bulunmadık, demeç vermedik. Fakat dün en sonunda Federasyon Başkanı Yıldırım Bey ile görüştüm. Artık bu hakem konusunda canımızı yakmazsanız memnun olurum diye bir ifade kullandım. Burada Bülent Yıldırım'ın idare ettiği maç var. Kasımpaşa maçı var. Hatta gol girip de vermeyen hakem bile vardı bize. Tabi insanda şöyle görüş oluyor hiç bir tepki koymazsan onlar, bildiğini okuyor falan gibi. Tek umudum, tek düşüncem, tek sevinç duyacağım şey bilerek yaptıklarına inanmıyorum, bir hata yapıyorlarsa. Fakat önümüzde Beşiktaş maçı var. Hakemler belli oluyor. İnşallah o maçı yönetecek tipte bir hakem atarlar. Federasyon şunu yapıyor; bir hakemle ilgili konuştuğunda inadına ona öbür hafta maç veriyor veya çok az ceza veriyor. Biz böyle bir tavır sergiledik. Doğru, yanlıştır tartışılabilir ama biz iyi top oynamadık. O da bir gerçek." diye verdi.
 
Kulübün ekonomik yapısıyla ilgili eleştirilere de cevap veren Şener, “Halk şunu istiyorsa; Borsa’yı satma, kredi kullanma, yöneticinden, sponsordan para alma, kulübü idare et. Yok böyle bir şey. Yönetim ayrılsın falan. Bunlar çok basit işler. Yazarsın bir kağıt ayrılırsın, sonra? Sonrasını nasıl yöneteceksin. Evet birileri çıkar ama bu ekonomik büyüklüğü yönetecek bir arkadaş daha buraya çay içmeye gelmedi. Sırf gazete üzerinden haberleşiyorlar bizimle. Buyursun bir de burada benim suratıma anlatsınlar. Şuandaki bütün derdim takımı düştüğü bu puan durumundan yukarıları çıkartmak." şeklinde konuştu.   
 
“KADRO DIŞILAR OLABİLİR”
 
Sadri Şener, futbolcuların bir türlü beklenen performansı sergileyemedikleri ilgili bir başka soru üzerine de bu konuda radikal kararlar alabileceklerinin altını çizdi. Yönetim olarak üzerilerine düşeni yaptıklarını, bundan sonrasının hoca ve futbolcularda olduğunu söyledi. Başkan Şener, "Benim bildiğim yönetimler transfer yapar. Ondan sonra bu tip konular hocalara aittir. Yönetimin yapması gereken, paraları ödemektir. Paralar ödenmiştir, fazla primler ödenmiştir. Diğer psikolojik ortamlar hocalar tarafından çözülmesi lazım. Hocamız Sayın Şenol Güneş bir noktaya geldi ama bu sene başarısızdı. Bizim kaybettiğimiz maçlardan dolayı yaklaşık parasal kaybımız yayın haklarından 12 trilyon. Şimdi Tolunay hoca aynı takımı alıp devam ettirmeye çalışıyor. Kendisine söyledim bunu çözmek de onun görevi. O da aynısını söylüyor, 'bunu çözmek benim görevim' diyor. Net konuşuyor. Onda sıkıntı olmuyor, dediğime net cevap veriyor. Hiç uzatmıyor, cümleyi şaşırtmıyor. Tolunay Hocaya o yönden bütün yönetim olarak destek oluyoruz. İnşallah başarılı olur. Ama bütün sorun psikolojik. İnşallah düzeltir. Başka çaresi yok, düzelecek." diyerek konuştu.
 
Futbolcunun kadro dışı bırakılmasının teknik direktörün yetkisinde olduğunu dile getiren Şener konuşmasına şöyle devam etti: "Zannedersem öyle bir şeyler de yapmayı planlıyor. Şu anda isim olarak bilmiyorum. Biz bundan 2 - 3 sene önce bir Kasımpaşa maçından sonra 4 - 5 kişiyi kadro dışı bırakmıştık. Yine aynı kararı alabiliriz. Faydası olmayacaksa, futbolcunun oynamaya niyeti yoksa kadro harici bırakırsın. Hatta biraz daha öteye gidersin satmazsın. Bu da bizim yetkimiz. Ama futbolculara o disiplini vermek önemli. Hoca disiplin kaybı çok diyor. Umarım hepsi düzelir. Ama bu Trabzonspor'dur, öyle bir patlama yapar ki seri gibi arkası gelir. Yalnız bizim futbolcuların yanlış bir imajı var. Koşmadan maç kazanmak istiyor. Koşan bütün takımlar sizi yeniyor. İşin püf noktası da o zaten." 
 
Trabzonspor Başkanı Şener, bazı futbolcuların takımı kafasında bitirdiği söylentileriyle ilgili ise ilginç cevap verdi. Şener, "Kafasında bitirdi de nereye gidiyor. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş onlardan birine değil herhalde. Onlardan birine giderse kafasında bitirdiyse güle güle gitsin. Parasını getirsin gitsin." diyerek sert çıktı. Ayrıca Şener, futbolcuların kendileri kadar mesuliyet aldığını düşünmediğini de savundu. 
 
İSTİFA TEPKİLERİNE CEVAP
 
"Bugünkü Genel Kurul Toplantısında yönetim olarak ne konuşacaksınız?" şeklindeki soru üzerine Şener, "Beşiktaş maçında kötü bir sonuç alırsak ne yapmamız gerektiğini şimdiden planlamamız lazım, onu konuşacağız.” dedi. Bu konuşmayı futbolcular için değil kendileri için yapacağını belirten Şener, “Halk çok isterse, tabi biraz matematik bilmeden bunlar konuluyor. Mesela biz, ben gittik. Bir seçim sürecinin 20-25 gün hukuki süreci var. Bu süreçte 4 tane maç oynayacaksın, 10 tane maçın kalmış. Bunları nasıl oynayacaksın? İkincisi zor bir iş. Bütün finansal ilişkilerin var. Finansman işlerinde karşındaki kuruluşlar, banka başta en ufak bir zaaf sende görürse duvara çeker. Bunlar hep buranın perişan olması demektir. Onları da masaya yatırmamız lazım. Yoksa gitmek kadar basit bir şey yok. Yazarsın bir dilekçe kor yola gidersin. Ama Trabzonspor ne olur, onu düşünmek lazım. Kamuoyunda işitiyorum, duyuyorum. Bunlar kamuoyunun ciddi bölümüdür değil midir, kulüple ilgisi olan insanlar mıdır, keyif için yapanlar mıdır bilmiyorum. Mesuliyet duygumu bırakmadan arkadaşlarla bunları konuşmam lazım. Sonunda kulübün başkanısın, burası koca bir kulüp. Bu kulüp böyle ortada bırakılmaz, ortada kalır. Yalandan dolandan bir sürü demeçler verenler var, Trabzonspor Kulübü hiçbir zaman ortada kalmaz diye. Kaç defa kaldı. En eskisi benim. En uzun boylu yöneticilik yapan benim. Dolayısıyla bu ortada kalır mı kalır." diye konuştu. 
 
"Beşiktaş maçı futbolcuların mı yöneticilerin mi son şansı?" şeklindeki bir başka soru üzerine ise başkan Şener, şunları söyledi: ''Son şans anlamında demeyeceğim ama futbolcuya bir şey yapamıyorsun fakat yöneticiye yapıyorsun. Bizim yönetim kurulunun içindeki arkadaşların bir takım şeyleri ciddi algılaması lazım. Neyin antrenmanını yapıyoruz Kasımpaşa maçından sonra. Ben, Nevzat Şakar, Yılmaz, Coşkun, Ömür, Mehmet Tunç 6 yöneticiyiz bugünkü idmanda. Biz halbuki yedek yöneticilerle 20 kişiyiz. Bu önemli bir gün. Ben dün kalktım geldim buraya. Moraldir, başkan geldi. O  mağlubiyetin önemini diğer arkadaşlarımız daha kavrayamadılar herhalde. Bu hafta herkes işinden izin almalıydı bence."
 
Mayıs ayında olağanüstü genel kurul yapılmasının doğru olup olmayacağı şeklindeki soruyu da Şener, ''Onu bilemem, o da bir çözümdür. Mayıs'a geliriz. Kongre kararı alırız. Oraya tüzük koyarız, derki mayıstan mayısa yaparız kongreleri. Yeni arkadaşlar gelir yapar bu işi. Transfer açısından faydası olur. Yeni gelen yönetim yapar transferi. Aralığa kalırsak biz yaparız, yine yanlış yaparız transferi." diyerek sözlerini tamamladı.

CİHAN