Radyo çalışanları basın kartı istiyor

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı Uğur Eroğlu, Türkiye'de radyo çalışanlarının basın kartı sorunu yaşadıklarını söyledi.

06 Mayıs 2013 Pazartesi 19:13 tarihinde eklendi.

 

 
'6 Mayıs Radyo Günü' Radyo Televizyon Yayıncıları Birliği (RATEM) tarafından Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde etkinlikle kutlandı.
 
Programda konuşan Basın Yayın Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı Uğur Eroğlu, radyo çalışanlarının en önemli sorunlarından birinin basın kartı sahibi olamamaları olduğunu söyledi. Eroğlu, Türkiye’de bulunan 1060 özel radyo kanalına karşılık basın kartı sahibi olan radyocu sayısının 157 olduğunu bilgisini verdi. 
 
RADYONUN AVANTAJLARI HALA GEÇERLİ
 
Yakın sayılabilecek bir döneme kadar radyonun; haber almanın, eğlenmenin, bilgi almanın en sıcak, en kolay, en güzel ve en ucuz yolu olduğunu belirten Eroğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Kore Savaşı’nı, çok partili sisteme geçtikten sonra seçim kampanyalarını, demokrasimizin kesintiye uğradığı olaylar, Kıbrıs Barış Harekâtı'nı hep radyodan öğrendik. Kitle iletişim araçları geliştikçe radyonun önemi azalacağı öngörülmüştür. Ama bu öngörünün doğru olmadığını görüyoruz. Radyonun hayatımızda en vazgeçilmez özelliği kolay ulaşılabilir olmasıdır.”
 
Program, ‘2013 Yılı Radyo Televizyon Yayıncılığı Sektör Raporu’nun açıklanmasıyla ile devam etti.

CİHAN