Rafting yaparken ölüyorlardı

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Frtına Deresi'nde rafting yapan sporcuları taşıyan botun devrilmesi sonucu suda sürüklenen üniversite öğrencisi 3 sporcu yaralandı.

Rafting yaparken ölüyorlardı
16 Mart 2013 Cumartesi 16:19 tarihinde eklendi.

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Frtına Deresi'nde rafting yapan sporcuları taşıyan botun devrilmesi sonucu suda sürüklenen üniversite öğrencisi 3 sporcu yaralandı. Ağır yaralanan 22 yaşındaki Volkan Akdağ, yoğun bakıma alındı.

 
Fırtına Deresi Köprüköy mevkiinde rafting yapan ve içerisinde 8 kişinin bulunduğu RUBA Rafting Kulübü'ne ait bot bu sabah kayalara çarparak devrildi. Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencisi oldukları öğrenilen sporculardan Volkan Akdağ, 21 yaşındaki Fatih Güngör ile 22 yaşındaki Burak Çelen akıntıya kapılarak suda sürüklendi. Arkadaşlarının yardımıyla sudan çıkarılan sporcular, ambulansla Pazar İlçesi'ndeki Kaçkar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Volkan Akdağ'ın yoğun bakım ünitesindeki tedavisi sürüyor. Burak Çelen ile Fatih Güngör'ün sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
 
TAŞ VE ÇAKILI ALINAN RAFTİNG PARKURU DARALTILDI
 
Ruba Rafting Spor Kulübü Başkanı ve Türkiye Rafting Milli Takımı Kamp Müdürü Erdoğan Buçan, kum ve çakıl alınması nedeniyle ana parkurda rafting yapamadıklarını belirterek, "3 no'lu parkurda rafting yapmak zorunda kaldık. Bot taşa çarparak devrildi. Daha önce vadide yaklaşık 30 kilometre boyunca rafting ve kano yapılabiliyorduk. Dere yataklarındaki malzeme alımları sonrası bu mesafe azalarak 2-3 kilometreye indi. Bu bölge için rafting ve kano sporu tehlikeye girdi. Ana parkurun rafting yapılması için uygun hale getirilmesini bekliyoruz" dedi.

DHA