Rahim ağzı ve meme kanseri toplantısına yoğun ilgi

Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce, 'Mobil Ketem Projesi' kapsamında düzenlenen toplantı için Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'na gelenlerin büyük bölümü ayakta kaldı.

Rahim ağzı ve meme kanseri toplantısına yoğun ilgi
18 Aralık 2013 Çarşamba 19:45 tarihinde eklendi.
Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ndeZonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde  düzenlenen, toplumu rahim ağzı ve meme kanserine karşı bilgilendirme toplantısına katılım yoğun olunca salon girişinde izdiham yaşandı. Salonun yetersiz kalması üzerine de ayakta kalan kadınlar için aralara ve arka tarafa sandalye konuldu.
Salonun yetersiz kalması üzerine toplantının yan taraftaki Atatürk Kültür Merkezi Sinema Salonu'na alınması kararlaştırıldı.

Ancak salon kapısının kilitli olması nedeniyle bina içinde izdiham yaşandı. Kapının açılmasını beklerken izdihama yol açan kadınlardan bazıları daha sonra dışarıya çıkmak zorunda kaldı. Kapının açılmasıyla kadınlar içeriye girdi. Ancak 400 kişilik salon da toplantıya katılanları almadı. Bunun üzerine aralara ve arka tarafa sandalye konuldu. Bazı kadınlar da toplantıyı ayakta izledi.
 
Toplantıda konuşan Zonguldak Valisi Ali Kaban'ın eşi Neriman Kaban, şöyle konuştu:
 
"Kanser gibi dünyada çok yaygın görülen, ailelerde psikolojik ve sosyal sorunlara yol açan, mağduriyet yaratan bu hastalık konusunda insanların bilgilendirileceği, bilinçlendirileceği, erken teşhisin öneminin özellikle vurgulanacağı bu çalışmada yer alacak olmaktan büyük bir memnuniyet duymaktayım.

Toplumun ve ailenin temel taşlarından birisi olarak gördüğümüz kadınlarımızın bu önemli hastalık konusunda bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve yaşamsal bir konuma sahip olan taramalar konusunda aydınlatılması, taramalar yapılması büyük önem arz etmektedir.

İşte bu nedenle amacı, toplumu kanser ve erken teşhis ile taramanın önemi konusunda bire bir eğiterek, bir nevi farkındalık yaratmak olan KETEM'in yaptığı bu anlamlı çalışmayı önemli görüyor, bilim adamlarımızın ifadesiyle 'erken teşhis kanseri önler' diyerek, kadınlarımızı Ereğli'de bilgilendirme ve tarama programlarına katılmaya davet ediyoruz."
 
Kaban'ın konuşmasının ardından kadınlara rahim ağzı ve meme kanseri konusunda bilgiler verildi.   düzenlenen, toplumu rahim ağzı ve meme kanserine karşı bilgilendirme toplantısına katılım yoğun olunca salon girişinde izdiham yaşandı. Salonun yetersiz kalması üzerine de ayakta kalan kadınlar için aralara ve arka tarafa sandalye konuldu.
 
Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce, 'Mobil Ketem Projesi' kapsamında düzenlenen toplantı için Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'na gelenlerin büyük bölümü ayakta kaldı. Salonun yetersiz kalması üzerine toplantının yan taraftaki Atatürk Kültür Merkezi Sinema Salonu'na alınması kararlaştırıldı. Ancak salon kapısının kilitli olması nedeniyle bina içinde izdiham yaşandı. Kapının açılmasını beklerken izdihama yol açan kadınlardan bazıları daha sonra dışarıya çıkmak zorunda kaldı. Kapının açılmasıyla kadınlar içeriye girdi. Ancak 400 kişilik salon da toplantıya katılanları almadı. Bunun üzerine aralara ve arka tarafa sandalye konuldu. Bazı kadınlar da toplantıyı ayakta izledi.
 
Toplantıda konuşan Zonguldak Valisi Ali Kaban'ın eşi Neriman Kaban, şöyle konuştu:
 
"Kanser gibi dünyada çok yaygın görülen, ailelerde psikolojik ve sosyal sorunlara yol açan, mağduriyet yaratan bu hastalık konusunda insanların bilgilendirileceği, bilinçlendirileceği, erken teşhisin öneminin özellikle vurgulanacağı bu çalışmada yer alacak olmaktan büyük bir memnuniyet duymaktayım. Toplumun ve ailenin temel taşlarından birisi olarak gördüğümüz kadınlarımızın bu önemli hastalık konusunda bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve yaşamsal bir konuma sahip olan taramalar konusunda aydınlatılması, taramalar yapılması büyük önem arz etmektedir. İşte bu nedenle amacı, toplumu kanser ve erken teşhis ile taramanın önemi konusunda bire bir eğiterek, bir nevi farkındalık yaratmak olan KETEM'in yaptığı bu anlamlı çalışmayı önemli görüyor, bilim adamlarımızın ifadesiyle 'erken teşhis kanseri önler' diyerek, kadınlarımızı Ereğli'de bilgilendirme ve tarama programlarına katılmaya davet ediyoruz."
 
Kaban'ın konuşmasının ardından kadınlara rahim ağzı ve meme kanseri konusunda bilgiler verildi. 

DHA