Rahmi Koç simit satacak

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç’un New York’ta bir ‘simit zinciri’ kurmaya hazırlandığı iddia edildi

Rahmi Koç simit satacak
22 Şubat 2012 Çarşamba 08:13 tarihinde eklendi, 1.108 kez okundu.

 

‘Simit & Simit’ adıyla kurulacak şirket için mekânların araştırıldığı ve konsept ile ilgili çalışmaların devam ettiği öne sürüldü.
 
Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Rahmi Koç, haber üzerine yaptığı açıklamada, Amerika’da simit satışı üzerine zincir mağazalar kurulmasıyla ilgili olarak alınmış net bir kararın söz konusu olmadığı bildirdi.
Koç açıklamasında Türk kültürüne ait öğelerin yurtdışında tanıtılmasının her zaman hedefleri dahilinde olduğunu  vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:
 
“Amerika’da simit satışı üzerine zincir mağazalar kurulması ile ilgili muhtelif haberleri okudum. Mevcut durumda, bu yönde alınmış net bir karar söz konusu değildir. Herhangi bir yatırım yapılmamıştır. Ancak, Türk kültürümüze ait öğelerin, yurtdışında tanıtılması her daim hedeflerimizde olan bir konudur. Bu kapsamda, müteşebbis olarak ülkemizi tanıtacağına inandığım farklı projeleri değerlendirmeye devam ediyoruz. Net bir karar alınması durumunda detaylı açıklama yapılacaktır.”
 
Bu arada işadamı Haluk Okutur’un Simit Sarayı zincirinin de New York’ta şube açmaya hazırlandığı biliniyor. Öte yandan Rahmi Koç’un gelini Caroline Koç’un ev tekstil ürünleri ve Türk kahvesi mağazası Haremlique’in New York’ta bir şubesi bulunuyor.