Ramazan davulcuları işbaşı yaptı

Ankara’da Ramazan davulcuları cadde ve sokaklarda dolaşarak Başkentlileri sahura kaldırdı

Ramazan davulcuları işbaşı yaptı
09 Temmuz 2013 Salı 08:07 tarihinde eklendi.

Ramazan’ın gelmesiyle sahur vakti Ramazan davulcuları cadde ve sokaklarda görünmeye başladı. Hatay’dan gelen Derviş Yetim isimli vatandaş, kamyonetiyle Keçiören’in cadde ve ara sokaklarında dolaşıyor, oğlu Derviş ise kamyonetin kasasında davul çalıyor.

Derviş Yetim her sene Hatay’dan Ankara’ya bu iş için geldiğini belirterek, "Her sene geliyoruz. 1 ay kalıyoruz. Sonra tekrar Hatay’a dönüyoruz. Ramazan’ın ilk günü. Mutlu bir gün. Allah hayırlı, mübarek eylesin’’ diye konuştu. Yetim, halkın gönlünden ne koparsa verdiğini, bir ay boyunca ekmek parasını çıkardıklarını ifade etti. Yetim’in ilkokula giden küçük oğlu Derviş ise davulu kendisinin çaldığını, bu sayede hem babasına yardım ettiğini hem de okul harçlığını çıkardığını söyledi.

MISIR HALKIYLA DAYANIŞMA PLATFORMU ELÇİLİK ÖNÜNDE SAHUR YAPTI

Bu arada, Çankaya’daki Mısır büyükelçiliği önünde toplanan Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu’na üye bir grup, Ramazan’ın ilk sahurunu burada yaptı. Sofrasını elçiliğin ana giriş kapısının önüne kuran grup üyeleri, ilahiler eşliğinde yemeklerini yedi. Grup, elçiliğin kapısına ‘’Dik durma eğilme, Müslümanlar seninle’’ yazılı pankart astı.


CİHAN