"Ramazan’dan önce bitecek"

Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanı Şeyh Abdurrahman al-Südeys, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz’in Kabe’deki tavaf alanının genişletilmesi projesini yerinde inceleyerek, çalışma alanını gezdi.

Ramazandan önce bitecek
06 Ocak 2013 Pazar 18:30 tarihinde eklendi.

 

 
Tavaf alannını genişletme çalışmalarının ilk aşamasının önümüzdeki Ramazan ayından önce tamamlanacağını belirten Südeys, tavaf alannı genişletme projesinin Zemzem suyuna olumsuz çevresel etkisinin olmayacağını söyledi.
 
Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Başkanı al-Südeys, beraberindeki yetkililerle projeyi denetleyerek çalışmaları yapan şirket yetkililerinden bilgi aldı. Südeys, kat edilen mesafeden ve yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Genişletme çalışmalarını yürüten şirket yetkililerinden daha fazla gayret gösterip projeyi zamanında tamamlamalarını isteyen Şeyh Abdurrahman al-Südeys, projenin ilk aşamasından bu yılın Ramazan ve Hac döneminde hacı ve umrecilerin istifade edeceğini belirtti.
 
Kabe’yi ziyaret edenlerden, umrecilerden genişletme projesini yürüten sorumlulara yardımcı olmalarını isteyen Südeys, emniyet ve güvenlikleri için proje çalışmalarını engelleyecek fiillerden ve izdihamlardan kaçınmalarını istedi.
 
Basın mensuplarına proje ile ilgili yaptıkları haberlerde gerçek, tam ve doğru bilgileri ilgili ve yetkili makamlardan almalarını talep ederek, bu makamın Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanlığı olduğuna dikkat çekti.
 
Suudi Kralı Abdullah bin Abdülaziz'in tavaf alanını genişletme projesi tamamlandıktan sonra saatte 150 bin kişi tavaf yapabilecek. 
 
Ayrıca Harem'de (Kabe'de) tavaf alanında yapılan genişletme çalışmaları sırasında revakların aslına uygun restore edilerek kalacağı belirtilirken, bazılarının geriye çekileceği ve tamamen kaldırılmayacağı belirtildi.

CİHAN