Rauf Denktaş adı Nazilli'de parkta yaşatılacak

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde, belediye tarafından yaptırılıp, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) merhum Cumhurbaşkanı Rauf Dentaş'ın ismi verilen park, oğlu Serdar Denktaş'ın da katıldığı törenle açıldı.

Rauf Denktaş adı Nazillide parkta yaşatılacak
21 Şubat 2013 Perşembe 21:00 tarihinde eklendi.

 

Mehmet Özalp Bulvarı'nda, 1237 metrekaresi yeşil alan olmak üzere toplam 2 bin 775 metrekarelik alana yapılan ve içinde oyun, jimnastik ve yürüme parkuru, basketbol sahası bulunan parkın açılışına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Demokrat Partisi Genel Başkanı Serdar Denktaş'ın yanı sıra Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, MHP'li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli İlçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, Nazilli Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan, Nazilli Muharip Gaziler Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Serdar Denktaş, parka babası Rauf Denktaş'ın isminin verilmesinden duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Törene katılan Kıbrıs gazilerine de teşekkür eden Denktaş, "300 bin Türk'ün yaşadığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin son dönemlerde dış mihrakların baskı ve girişimleriyle unutulmaya terk edilmiş olarak beklemekte" dedi.
 
Hep Rum tarafında bir şeyler olacak ve ona göre Kıbrıs'ta çözüm olacak beklentisinin bütün dünya tarafından Kıbrıs Türkü'nün üzerine yönlendirildiğini savunan Dentaş, "Artık diyoruz ki aradan 50 yıl geçti, bu sürede kurduğumuz bu devleti iyi yönetiriz ya da yönetemeyiz. O bizim bileceğimiz bir iş. Ancak, bu devlet bundan böyle 300 bin değil, 75 milyon 300 bin olduğunu unutmaksızın, ileriye bakması halinde Türkiye üzerinden Türk Dünyası içerisinde kendi yerini alması yolu ile yaşamaya devam edecektir. Başka da çaremiz yoktur" diye konuştu.
 
"BAŞVURACAĞIMIZ YER ANADOLUDU İNSANININ YÜREĞİDİR"
 
Babası Rauf Denktaş'ın sağlığında, "Ne olursa olsun Türkiye'den uzaklaşma gibi bir ortam çıkarsa gideceğiniz yer, başvuracağınız makam Anadolu'dur, Anadolu insanının kendi yüreğidir" dediğini aktaran Denktaş, "Kıbrıs halkı, İngiltere döneminde 1 asıra yakın bir zamanda Türklüğün ve bayrağın ne demek olduğunu yaşayarak öğrendi. 1963-74 yılları arası mevzilerden bize doğru, 'Bekledim de gelmedin' diye şarkılar çalan Rumlar'a, Kıbrıs halkının başında bulunduğu Türk Mukavemet teşkilatıyla birlikte 'Bir gece ansızın gelebilirim şarkısıyla' cevap verdi" dedi.
 
Serdar Denktaş, "Ve bir gece ansızın geldiler. Bir gece ansızın gelerek Mehmetçikle, mücahitle kol kola, omuz omuza o toprakları yeniden vatan yapmak için şehit oldular, birlikte öldüler. Beraber ölmeyi başaran bu iki halk aynı milletin evlatları, elbette beraber daha ileriye yürümeyi de başaracaklardır" diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve Serdar Denktaş ile kurdelesini keserek parkı hizmete açtı. Daha sonra belediye binasına geçen Denktaş'a Başkan Alıcık ve Kaymakam Okur birlikte 'uzun yaşam sandığı' ve Nazilli Belediyespor forması ile atkısı hediye etti. Serdar Denktaş, daha sonra Belediye Konferans salonuna geçip, babası Rauf Denktaş'ı anlatan bir konferans verdi. 

DHA