Rauf Denktaş'tan iyi haber

Kalpteki ritim bozukluğuna bağlı olarak beynine giden damarlardan birinde tıkanıklık sonucu sol tarafı felç olan KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş?ın tansiyon ve solunumunun stabil hale geldiği, durumunun memnuniyet verici olduğu açıklandı.

Rauf Denktaştan iyi haber
27 Mayıs 2011 Cuma 13:07 tarihinde eklendi, 1.205 kez okundu.

 

 
     
Yakındoğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi doktorları, hastanenin yoğun bakım servisinde tedavisi devam eden Denktaş?ın sağlık durumuyla ilgili basın toplantısı düzenleyerek, son bilgileri aktardı. 
   
 Hastane Başhekim Yardımcısı, Beyin Cerrahı Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu, durumun stabil hale gelmesiyle, ilaç sınırlandırılmasına gidildiğini, şuurun dün akşama göre çok daha iyi olduğunu ifade ederek, "Durumu mutlu edici, memnuniyet ve ümit verici" dedi. 
     
Göğüs hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Finn Rasmussen de, "Zor bir 24 saat geçirdik ama bugün iyi haber vermekten mutluyum. Herkes, Sayın Denktaş'ın ne kadar güçlü olduğunu, problemleri aşabileceğini söyledi. Artık ileriye doğru bakmaya başladık tekrar. Kendi kendine soluyabiliyor. Makine desteğinden önümüzdeki günlerde kurtarmayı planlıyoruz. Bu çok mutlu edici bir gelişmedir" dedi. 
     
Dr. Kaya Süer de, Denktaş'ın boğaz kültürlerinde herhangi rahatsız edici mikroorganizma saptanmadığını belirterek, bunun gayet iyi bir sonuç olduğunu, hastada da düne göre klinik olarak belirgin bir düzelmenin söz konusu olduğunu söyledi. 
     
Süer, verilen antibiyotiklerin doğru ve mikroba tam uyumlu olduğunun söylenebileceğini ifade ederek, dirençle ilgili bir sıkıntı olmadığını, antibiyotiklerin yaş ve böbrek fonksiyonlarına uygun olacak şekilde, yeterli dozda ve miktarda verildiğini kaydetti. 
     
Denktaş'ın nörolojik durumuyla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Mehmet Özmenoğlu ise nörolojik durumun bugün düne göre daha iyi olduğunu, sözel uyarılara ellerini sıkarak ve gözlerini açarak yanıt verdiğini, bunları dün yapamadığını aktardı. Özmenoğlu, "Bu gelişme nörolojik açıdan ümit verici. Biz hiçbir zaman ümidimizi kaybetmemiştik. Şu anda tıbbi destek tedavisi devam etmekte, nörolojik açıdan ek bulgu şu anda bulunmamakta" dedi. 
     
Oğlu ve Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş da, tüm bu tıbbi açıklamalardan sonra yüzünün daha iyi olduğunu belirterek, Denktaş'ın "müzakere etmeye başladığını, nasıl müzakere ettiğini de tüm vatandaşlarının bildiğini" söyledi. 
     
GATA heyetinin ziyaretine ve Denktaş'ın Türkiye'ye nakli konusuna da değinen Serdar Denktaş, "Burada yapılandan başka daha yapılacak hiçbir şey yok. Dolayısıyla taşımanın da bir anlamı yoktu.Yoksa Genelkurmayımız 'taşıyacağız' dedikten sonra hastaneyle birlikte taşır. Ama onlarda gördüler ki burada her şey yapılmakta." 
     
Serdar Denktaş, duaya devam edeceklerini kaydetti.