Real adım adım zirveye

La Liga'nın 24. hafta mücadelesinde Real Madrid, Santiago Bernabeu'da konuk ettiği Levante'yi Benzema ve Carvalho'nun golleri ile 2-0 mağlup etti.

Real adım adım zirveye
20 Şubat 2011 Pazar 10:13 tarihinde eklendi, 1.064 kez okundu.

 

La Liga'nın 24. hafta mücadelesinde Real Madrid, Santiago Bernabeu'da konuk ettiği Levante'yi Benzema ve Carvalho'nun golleri ile 2-0 mağlup etti. Madrid ekibi bu galibiyetle Barcelona ile arasındaki puan farkını 2'ye indirdi.
 
Bu galibiyetin Portekizli teknik adam için önemi çok büyüktü. Mourinho'nun çalıştırdığı takımlar, 8 senedir iç sahada kaybetmiyordu ve bu rekor Levante galibiyeti ile 9 seneye ulaştı. Portekizli, evindeki son mağlubiyetini 23 Şubat 2002'de Porto'nın başındayken almıştı.
 
Maçın henüz 7. dakikasında sol kanatta topla buluşan Angel Di Maria, çok şık hareketlerle 3 Levanteli oyuncuyu çalımladı. Kale sahasına yerden yaptığı ortayı, Fransız golcü Benzema gole çevirmekte zorlanmadı.
41. dakikada ise sahneye Portekizli savunma oyuncusu Ricardo Carvalho çıktı. Sağ taraftan kullanılan serbest vuruşu Ronaldo sert bir şekilde kale sahasına gönderdi. Orada topa son dokunan tecrübeli defans oyuncusu Carvalho, Madrid ekibini 2-0 öne geçirdi.
 
Maçın ilk devresi 2-0 Real Madrid'in üstünlüğü ile sonuçlandı.
İkinci yarı ise düşük bir tempo ile başladı. Yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo ile girdiği önemli gol pozisyonlarından yararlanamayan ev sahibi Real Madrid, ilk yarıda bulduğu iki golle sahadan 2-0 galip ayrıldı.
Hafta içi Şampiyonlar Ligi'inde oynayacakları Lyon maçını düşünen Portekizli teknik direktör Jose Mourinho, Mesut Özil'e ilk 11'de yer vermedi. Mesut, maçın 75. dakikasında Kaka'nın yerine oyuna dahil oldu.
Real Madrid bu galibiyetle puanını 60'a çıkardı ve maç fazlasıyla lider Barcelona ile arasındaki puan farkını 2'ye indirdi.
 
NTV Spor