Real Madrid uçağında panik

Real Madrid ile Atletico Madrid arasında oynanacak olan UEFA Şampiyonlar Ligi final karşılaşması için Lizbon'a giden Real Madrid kafilesini taşıyan uçağın askeri bir havaalanına inmek zorunda kaldığı belirtildi.

Real Madrid uçağında panik
23 Mayıs 2014 Cuma 13:05 tarihinde eklendi.
Karşılaşmayı izlemek üzere Portekiz'de bulunan binlerce Madrid taraftarının takımının inişini görüntülemek için Lizbon Uluslararası Havaalanı'na akın etmesi üzerine güvenlik gerekçesi ile iniş rotasının askeri havaalanı olarak değiştirildiği açıklandı. Real Madrid'li futbolcuların ayrıca uçak firmasından Lizbon uçuşu için uğurlu gelir düşüncesi ile kendilerini yarı final karşılaşmasında Bayern Münih ile oynanan karşılaşmaya götüren kaptan pilotu seçtiği belirtildi.
 
ARDA TURAN MÜJDESİ
 
Bu arada Arda Turan için sevindirici haber doktorlardan geldi. Arda'nın tedavisi için hafta başından beri Madrid'de bulunan Fenerbahçe Kulübü doktoru Burak Kunduracıoğlu'nun milli futbolcumuzun tedavisinde büyük aşama kaydettiği öğrenildi. Arda'nın bu final karşılaşmasında oynamasında bir engel kalmadığı ve teknik direktör Simeone'nin oyuncumuzu ilk 11'de sahaya süreceği ifade edildi. Lizbon'a hareket etmeden önce tesislerde gerçekleşen son antremanda Arda ve Diego Costa'nın takımla çalışmalara katılması bu iki oyuncununda oynama olasılığını arttırıyor. 
 
Öte yandan Madrid'e yakınlığından dolayı kendi özel araçları ile Lizbon'a giden yaklaşık 50 bin biletsiz taraftarın da kente ulaştığı kaydedildi. Lizbon sokaklarını bir futbol şölenine çeviren her iki kulüp taraftarları arasında şu ana kadar herhangi bir olayın yaşanmadığı duyuruldu. Ayrıca hem Real Madrid hem de Atletico Madrid Kulübü, Lizbon'a gidemeyen taraftarların bu karşılaşmayı dev ekranlardan seyredebilmesi için kendi statlarını seyircilere açtı. Özellikle Atletico Madrid Kulübü Vicente Calderon Stadı'na kurduğu dev ekranlardan bu karşılaşmayı izlemek isteyen taraftarlardan 5 avro katkı parası alacağını açıkladı. Final karşılaşmasının bitiş düdüğü ile Madrid sokaklarını kutlama havasına dönüştürecek olan kazanan takım taraftarlar için de özel önlemlerin alındığı ifade edildi.
 
Şampiyonluk kutlamalarının yapıldığı ünlü "Cibeles" meydanının pazar günü yapılacak olan Avrupa Parlamentosu seçimleri nedeni ile kapalı olacağı, onun yerine pazartesi günü taraftarların meydanda toplanması istendi.