Real Madrid'den Azerbaycan'a futbol yatırımı

Real Madrid Vakfı Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de ülkenin Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte "Çocukların futbol yoluyla sağlıklarının korunması ve topluma entegrasyonu" adlı sosyal proje başlattı.

Real Madridden Azerbaycana futbol yatırımı
05 Kasım 2013 Salı 11:51 tarihinde eklendi.

Proje kapsamında inşasına katkıda bulunulan bazı spor komplekslerinin resmi açılış töreni yapıldı. Törene, Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rahimov, Real Madrid Kulübü'nün Sekreteri ve Vakfın Başkan yardımcısı Enrique Sanches, Azerbaycan Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Elhan Memmedov ile birlikte spor camiasından davetliler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Bakan Rahimov, dünyaca ünlü Real Madrid Vakfı ile yapılan işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Rahimov, Bağımsız Devletler Topluluğu bölgesinde söz konusu vakfın ilk sosyal futbol okulu ve bazı spor tesislerinin Bakü'de açmasının ülkede futbolun gelişmesine büyük destek sağlayacağını ifade etti.

Sanches de konuşmasında Real Madrid Vakfı olarak açılan tesislerin Azerbaycan futboluna önemli katkılar sağlayacağını belirterek, vakıf olarak dünyanın 65 ülkesinde 200'e yakın benzer sosyal proje içerisinde yer aldıklarını bildirdi.

Azerbaycan'da futbola olan ilgiyi daha da arttırmak ve ülkedeki futbol kalitesini yükseltmek amacıyla Avrupa'nın bir çok köklü kulüpleri ile işbirlikleri kuruluyor. Bu çerçevede İspanya Liginde ikinci sırada olan ve Arda Turan'ın da oynadığı Atletico Madrid takımı maçlarına "Land of fire Azerbaijan" (Alevler Ülkesi Azerbaycan) göğüs reklamıyla çıkıyor.


CİHAN