Recep Akdağ, görevini devretti

Kabine revizyonuyla Bakanlık görevini bırakan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, görevini yeni Bakan Mehmet Müezzinoğlu'na devretti.

Recep Akdağ, görevini devretti
25 Ocak 2013 Cuma 18:44 tarihinde eklendi.

 

Bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Akdağ, "Yıllardır her türlü sıkıntıyı benimle göğüsleyen başta anneciğime, eşim Şeyma Hanıma ve çocuklarıma da şükranlarımı sunuyorum." dedi. 
 
Eski Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ bakanlık binasında düzenlenen törenle görevini yeni Bakan Mehmet Müezzinoğlu'na devretti. Sağlık Bakanlığı görevi süresince yaptıkları tüm hizmetlerin temelinde insana olan hizmet sevdası olduğunu belirten Akdağ, "Bu vizyon bu büyük dönüşümleri gerçekleştirdik. İnsanımızın yüzünü güldürmek istedik. Bunu başta sağlık olmak üzere pek çok alanda da başardığımıza inanıyorum. Üstümüze düşlen görevleri bundan böyle de yapmaya devam edeceğiz. Bütün sağlık çalışanları ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Birlikte çalıştığım kardeşlerimden haklarını helal etmelerini istiyorum, ben de helal ediyorum." diye konuştu. 
 
"DEĞERLİ BAKANIMIZ NE ZAMAN EMREDERSE HİZMETE HAZIRIZ"
 
Milletin hayır duasını almanın en büyük ödül olduğunu söyleyen Akdağ, "Bizi milletimize mahcup etmediği için Allah’a hamd ediyorum. Görev sürem içinde her daim yanımızda olan AK Parti grubuna ve bakan arkadaşlarıma, muhalefete, sivil toplum kuruluşlarına, valilere, bürokratlara, sağlık muhabirlerine, medya mensuplarına teşekkürlerimi arz ediyorum. Yıllardır her türlü sıkıntıyı benimle göğüsleyen başta anneciğime, eşim Şeyma Hanıma ve çocuklarıma da şükranlarımı sunuyorum. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı döneminden beri büyük bir başarı gösteren, kabiliyetlerini bildiğim değerli bakanımız Müezzinoğlu’na da muvaffakiyetler diliyorum. Her zaman milletimizin emrinde olacağız. Değerli bakanımız ne zaman emrederse hizmete hazırız." şeklinde konuştu. 
 
"SAYIN BAKAN HAYAL EDEMEDİĞİMİZ DÖNÜŞÜMLERE İMZA ATTI"
 
Yeni Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise Recep Akdağ’ın dönüşüm anlamında yaptıkları çalışmaları bir rotaya koyduğunu, yeni dönemde de bu dinamikleri daha iyi yerlerle taşımaya çalışacaklarını söyledi. AK Parti hükümetinin Sağlık Bakanlığı’nda görev devrini Recep Akdağ’dan alıyor olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Müezzinoğlu, "Rabbim bana da onun gibi onurlu bir görev vermeyi nasip etsin diye temenni ediyorum ilk duam olarak. Sayın Bakan hayal edemediğimiz dönüşümlere imza attı.” dedi.
 
Konuşmaların ardından Müezzinoğlu ve Akdağ birbirlerine çiçek takdim etti. Ardından Akdağ ve Müezzinoğlu birbirlerine porselen birer vazo hediye etti. Müezzinoğlu Akdağ’a bakanlık girişinde bulunan aracına kadar eşlik etti.Aracına oğlu ile birlikte binen Akdağ bakanlıktan ayrıldı.

CİHAN