Reel Kesim Güven Endeksi 1,2 puan azaldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İktisadi Yönelim Anketi sonuçlarına göre Ağustos ayında Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE) bir önceki aya göre 1,2 puan azalarak 107,5 seviyesinde gerçekleşti.

Reel Kesim Güven Endeksi 1,2 puan azaldı
27 Ağustos 2013 Salı 15:27 tarihinde eklendi.

Mevsimsellikten arındırılmış Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE-MA) ise bir önceki aya göre 0,6 puan artarak105,7 puan seviyesinde gerçekleşti.

İçinde bulunduğu sanayi dalındaki genel gidişat konusunda bir ay öncesine kıyasla daha iyimser olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 12,3'e, aynı kaldığını belirtenlerin oranı yüzde 75,3'e yükselirken, daha kötümser olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 12,4'e geriledi.

ÜFE BEKLENTİSİ 0.2 PUAN ARTTI

Anket verilerine göre ortalama birim maliyetlerde son üç ayda artış olduğunu bildirenler lehine olan seyrin güçlenerek devam ettiği, gelecek üç ayda artış olacağını bekleyenler lehine olan seyrini ise zayıflayarak sürdüğü gözlendi. Gelecek üç aydaki satış fiyatı artış beklentilerinin de zayıflayarak devam ettiği görülen ankette, gelecek 12 aylık dönem sonu itibarıyla yıllık ÜFE beklentisi bir önceki aya kıyasla 0,2 puan artarak yüzde 7,1 oldu.


CİHAN