"Reform hızımız AB ülkelerini geçti"

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış, hükümet olarak dünün kelimeleriyle konuşmadıklarını ifade ederek, Türkiye’de yapılan reform hızı ve kararlılığının AB ülkelerini dahi geride bıraktığını ifade etti.

Reform hızımız AB ülkelerini geçti
24 Aralık 2013 Salı 18:15 tarihinde eklendi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Noel vesilesiyle yayımladığı mesajda, "Hıristiyan vatandaşlarımızın idrak edecekleri Noel Bayramı’nı tebrik ediyor, insanlığın barışa, huzura ve esenliğe olan özleminin son bulmasını diliyorum.

Üzerinde bulunduğumuz coğrafyada birbirimize karşı hoşgörü ve kardeşlik duyguları ile asırlardır beraber yaşıyoruz. Bu kardeşlik ortamını daha da pekiştirmek, ülkemizin birlik ve beraberliğini daha da güçlendirmek adına büyük bir özveri ile çalışmalarımıza devam ediyoruz.’’ sözlerine yer verdi.

Egemen Bağış, hükümet olarak 11 yıldır kardeşliği daha da güçlendirmek, ülkenin birlik ve beraberlik atmosferini pekiştirmek için ciddi bir hassasiyet içende olduklarını ifade ederek "Ülkemizdeki farklı inanç gruplarıyla sevgi birlikteliğimizi demokrasi ve özgürlükler üzerinde yükseltmekten başka bir gayemiz yok. Artık dünün kelimeleriyle konuşmuyor, hiçbir tabuyu kabul etmiyor ve bütün meseleleri cesaretle, açıklıkla tartışabildiğimiz bir Türkiye tasavvurunu gerçeğe dönüştürmüş bulunuyoruz.

Avrupa Birliği ülkelerini dahi geride bırakan reform hızımız ve kararlılığımız Türkiye’de farklı inanç gruplarının meselelerinin hal yoluna koyulması için de tarihi adımları beraberinde getirmiştir." ifadelerini kullandı.

Bakan Bağış, "Hıristiyan aleminin Noel Bayramı'nı kutluyor, tüm dünyaya barış, esenlik ve mutluluk getirmesini diliyorum." dedi.


CİHAN