"Regaib kandili kalp ve ruh temizliği için fırsat"

Türkiye Camii ve Kur’an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Regaib Kandili'nin kalp ve ruh temizliği için büyük bir fırsat olduğunu söyledi

Regaib kandili kalp ve ruh temizliği için fırsat
16 Mayıs 2013 Perşembe 09:47 tarihinde eklendi, 1.589 kez okundu.

Kıyak, yaptığı açıklamada, Yüce Mevla’nın kullarına bol bol rahmet ve mağfirette bulunduğu gecede yapılan dua ve ibadetlerin büyük önemi olduğunu belirterek Müslümanların kalp ve ruh temizlikleri için büyük bir fırsat olarak değerlendirilen Regaib gecesinde alınlar secdeye giderek gönüllerin ferahlayacağını vurguladı.

Güzel dinimiz için her günün her anın önemli olduğunun altını çizen Kıyak, şunları kaydetti: “ Ama bir yılın içinde öyle mübarek günler ve geceler vardır ki bunların değerini bilmek her inananın görevi olmalıdır. Özellikle 3 mübarek ay olan Receb, Şaban ve Ramazan-ı Şerif ve bu aylar içerisinde bulunan Regaib, Miraç, Berat ve Kadir geceleri ilahi feyiz ve bereketle bezenmiştir. Bu feyizli gecelerden ilki Regaib kandilidir. Receb'in ilk cuma gecesine Regaib gecesi denir. Bu geceye Regaib gecesi ismini melekler vermişlerdir. Her cuma gecesi kıymetlidir. Bu iki kıymetli gece bir araya gelince daha kıymetli oluyor.”

Allahü Teala’nın bu gecede müminlere ikramlar yaptığını, bu geceye hürmet edenleri af edeceğini dile getiren Kıyak, “Bu gece yapılan dua kabul olur, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevaplar verilir. Regaib gecesini ibadetle geçirmeli, kazası olan hiç değilse bir günlük kaza namazı kılmalı kazası olmayan da nafile namaz kılar, Kur’an-ı Kerim okur, tesbih çeker, tövbe istiğfar eder Receb ayında oruç tutmak faziletlidir. Allah’ın nimet, rahmet ve mağfiretinin müminlere bol bol ihsan edildiği gece manasına gelen Regaib Kandili'nde bir yıllık yaşantımızı, ibadetlerimizi ve iyiliklerimizi iyi düşünecek ve ona göre hayatımıza çekidüzen vererek samimi bir teslimiyetle nefis muhasebesi yapacağız." diye konuştu.


CİHAN