Regaip Kandil'i coşkuyla kutlandı

İslam dininde üç ayların müjdecisi olarak bilinen Regaip Kandili Amasya'da huşu içinde kutlandı

Regaip Kandili coşkuyla kutlandı
16 Mayıs 2013 Perşembe 22:39 tarihinde eklendi, 1.076 kez okundu.

İslam dininde üç ayların müjdecisi olarak bilinen Regaip Kandili Amasya'da huşu içinde kutlandı. Kandil nedeniyle vatandaşlar camilere akın etti.

Vatandaşlar kutsal geceyi idrak edebilmek için akşam saatlerinden itibaren camilere akın etmeye başladı. Müminlerin yoğun ilgi gösterdiği tarihi Sultan Bayezid Camii dolup taştı. Aileleriyle birlikte camiye gelen Müslümanlar günahlarının affedilmesi ve dualarının kabul edilmesi için ellerini semaya kaldırdı. Camilere gelenlerin kimi Kur'an-ı Kerim okurken, kimisi de namaz kıldı.

Amasya İl Müftüsü İsmail İpek, “Bu gece Allah lütuflarını sağanak sağanak yağdırır. Bu geceyi ibadetle ihya etmenin sevabı pek çoktur. Diğer zamanlarda okunan her Kur’an harfi için on sevap verilirse, Recep ayında yüzleri geçmekte, Regaip kandilinde ise daha da artmaktadır.” dedi. İpek, “Bütün kandil gecelerinde yapılabilecek ve yapılması gereken önemli bir takım afv ü mağfirete nail olma, ecri sevap kazanma, manevî terakki kaydetme, bela ve musibetlerden kurtulma ve rıza–i İlahiye ulaşma vesileleri vardır ki, bunlardan bazılarını maddeler hâlinde kısaca ve toplu olarak yeniden hatırlamakta yarar vardır.” diye konuştu.


CİHAN