Rehinelerin biri artık serbest

Hindistan'ın doğusundaki Orissa eyaletinde geçen hafta Maocu gerillaların kaçırdığı 2 İtalyan'dan Claudio Colangelo isimli rehinenin serbest bırakıldığı bildirildi.

Rehinelerin biri artık serbest
25 Mart 2012 Pazar 14:17 tarihinde eklendi.

İtalyan basının sabah saatlerinde, Hindistan medyasına dayandırdığı Claudio Colangelo'nun serbest bırakıldığına ilişkin haberler, İtalya'da öğlen saatlerinde doğrulandı. 
    
Maocu gerillalar tarafından 18 Mart'ta kaçırılan Claudio Colangelo ile Paolo Bosusco'dan, Colangelo'nun İtalya saatiyle sabah saatlerinde serbest bırakıldığını onaylayan İtalya Dışişleri Bakanı Giulio Terzi, Colangelo ile telefonda konuştuğunu, kendisinin iyi ve güvenli bir alana götürüldüğünü kaydetti. Terzi sözlerini, "Şimdi Paolo Bosusco'yu da eve getirmeliyiz" diyerek tamamladı. 
    
Claudio Colangelo, serbest bırakıldıktan sonra kendisine telefonla ulaşan "SKY TG 24" kanalına yaptığı açıklamada, durumunun iyi olduğunu, uluslararası iletişimde sorun olduğu için henüz ailesiyle konuşamadığını söyledi. Colangelo, halen rehin tutulan arkadaşı Paolo Bosusco'nun da durumunun iyi, moralinin yüksek olduğunu ve bir an önce onun da serbest bırakılmasını umduğunu söyledi. 
    
Claudio COlangelo'nun eşi Silvana da "SKY TG 24" kanalına yaptığı açıklamada, "Bugün çok güzel bir gün" diyerek mutluluğunu dile getirdi ve İtalya Dışişleri Bakanlığı ile eşinin serbest kalmasında emeği geçenlere teşekkür etti.