Rekorluk dönere uzun kuyruk

Ankara Shopping Fest etkinlikleri kapsamında Gençlik Parkı'nda özel olarak hazırlanan 5 metre yüksekliğinde ve bin 198 kilogram ağırlığındaki dönerin dağıtımında uzun kuyruklar oluştu

Rekorluk dönere uzun kuyruk
12 Haziran 2012 Salı 21:06 tarihinde eklendi, 2.800 kez okundu.

 

Ankara Shopping Fest etkinlikleri kapsamında Gençlik Parkı'nda özel olarak hazırlanan 5 metre yüksekliğinde ve bin 198 kilogram ağırlığındaki dönerin dağıtımında uzun kuyruklar oluştu. 
     
Gençlik Parkı'nda rekor denemesi sonrası dağıtımına başlanan dönere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yarım ekmek arası servis edilen dönerlerden alabilmek için vatandaşlar kuyruğa girerek uzun süre beklemek zorunda kaldı. 
     
Rekoru gerçekleştiren firmanın Personel Müdürü Baki Aslan, dönerde 1 ton 198 kilo et kullanıldığına dikkati çekti. 
     
Döneri öğle saatlerinden itibaren dağıtmaya başladıklarını belirten Aslan, ''Şu ana kadar toplam 7 bin adet ekmek dağıtıldı. 10 bini geçeceğini düşünüyoruz. Çok yoğun ilgi var'' dedi. Aslan, ilerleyen saatlerde kalabalığın daha da artmasını beklediğini söyledi. 
     
Toplam 10 kişilik uzman ekip tarafından hazırlanan döner, özel olarak hazırlanmış 5 metre yüksekliğinde ve 1 metre 20 santimetre genişliğindeki ocağa takıldı. Boyu 2 metre 60 santimetre, genişliği ise 2 metre 65 santimetre olan döner, daha sonra vatandaşlara dağıtılmaya başlandı.