Rekortmen sporcudan örnek davranış

Çanakkale'de serbest dalışta dünya rekortmeni milli sporcusu Cenk Devrim Ulusoy ve eşi, bir otomobilin çarptığı yaralı sokak köpeği kaderine terk etmedi. Zabıta ekiplerince veterinere götürülüp tedavisi yaptırılan köpeği yalnız bırakmayan milli sporcu Ulusoy, hayvanı sahiplenmeyi düşündüğünü söyledi.

Rekortmen sporcudan örnek davranış
21 Ekim 2014 Salı 13:28 tarihinde eklendi.
Sualtı sporlarında dünya ve Avrupa şampiyonlukları ile rekorları bulunan Çanakkaleli milli sporcu Cenk Devrim Ulusoy, örnek bir davranış sergiledi. Çanakkale-İzmir Karayolu'nun 3'üncü kilometresinde dün akşam saatlerinde bir sokak köpeğine çarpan plakası belirsiz otomobilin sürücüsü yoluna devam etti. Yol kenarına savrulup yaralanan köpeği gören Su Ürünleri Mühendisi Funda Ulusoy, eşi milli sporcu Cenk Devrim Ulusoy'u cep telefonuyla arayarak olayı anlattı. Köpeğin başında bekleyen eşinin yanına gelen Cenk Devrim Ulusoy durumu, polise ve zabıta ekiplerine bildirdi.
 
İhbar üzerine gelen ekiplerce, zabıta aracına alınan köpek, Veteriner Hekim Hakan Bozkurt'a götürüldü. Yaptığı kontrolde yaralı köpeğin arka bacaklarını kullanamadığı belirlendi. Acil müdahaleyi yaptıklarını belirten Veteriner Bozkurt, hayvanın yaşamsal faaliyetlerini stabil tutmaya çalıştıklarını ve şimdilik beklemekten başka çarelerinin olmadığını söyledi.
 
Yaralı hayvanın bir an olsun yanından ayrılmayan dünya rekortmeni Ulusoy, "Kaza yerine gittiğimde köpek can çekişiyordu. Vuran kişi de kaçıp gitmişti. Polise bilgi verdim. Onlarda gelip başka bir aracın çarpmaması için tedbir aldı. Daha sonra Kepez Belediye Başkanı CHP'li Ömer Faruk Mutan'ı aradım. İlgileneceğini söyledi ve zabıta ekipleri de kaza yerine ulaştı. Sonra da veterinere getirip müdahalesini yaptırmaya başladık. Biz elimizden geleni yapacağız. Umarım iyileşir. Üzüldüğüm nokta, insanlara değer verilmiyor, bari şu küçük canlılara değer verelim. Biraz olsun bu canlılara karşı duyarlı olmak gerekiyor" dedi. Ulusoy, köpeği tedavisinin tamamlanıp iyileşmesi halinde sahiplenmeyi düşündüğünü söyledi.