Rektör Omay, öğrencileri Artuklu'ya çağırdı

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Serdar Bedii Omay, 2013 -2014 eğitim ve öğretim yılı için üniversite tercihi yapacak olan öğrencilere Artuklu Üniversitesi'ni tercih etmeleri çağrısında bulundu.

Rektör Omay, öğrencileri Artukluya çağırdı
10 Temmuz 2013 Çarşamba 16:17 tarihinde eklendi.

7 bin yıllık tarihi şehirde farklı kültürleri, dinleri, dilleri ve hoşgörüyü yaşamak isteyen bütün öğrencileri Kadim Şehir Mardin’e davet eden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Mardin’in öğrenciler açısından çekici ve bir o kadar da cazibeler merkezi olduğunu belirtti. Bir üniversitede okumanın aynı zamanda o şehrin havasını da teneffüs etmek kadar önemli olduğunu kaydeden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, "Mardin, havası, suyu insanı kültürü önem ifade ediyor. Öğrenciler Türkiye’de bir ortaçağ şehrini havasını hala taşıyan bir 21. asrın Türk şehrinde yaşamak istiyorlarsa akla en önce gelecek olanın şüphesiz Mardin olmasını isterim." dedi

Mardin'in farklılıkları ile öne çıktığını anlatan Omay, Mardin'in çok dinli, çok dilli özellikleri ile bir ortaçağ şehrinin mimarisini Türkiye’de bir bütün halinde koruyan tek şehir olduğunu söyledi. Omay, şöyle devam etti: "Mutfağı ile insanların sıcaklığı ile farklı dilleri duymak farkı bir kültür öğeleri ile karşılaşmak mümkündür. Müslümanları ile gayri Müslimleri ile Süryanileri, Kürtleri, Arabları ve Türkleri ile bir arada yaşamak ve orada öğrencilik yapmak her faniye nasip olmayan bir şehirdir. Mardin Artuklu Üniversitesinde bu güzel şehrin vurguladığım bu özelliklerini akademik ortamında taşıyan bir üniversitedir. Kendisini bir sosyal bilimler üniversite olarak tanımlıyor. Ve buna yönelik bölümlere ağırlık vererek öğrencilerine en iyi öğretimi veriyor."


CİHAN