Rektörü kırmızıya boyadılar!

Kosova’da Priştine Üniversitesi Rektörü kürsüde konuşurken iki kişi yanlarında getirdikleri üç şişe kırmızı boyayı rektörün üzerine boca etti. Rektör, "Arnavut halkı kırmızıyı sever, bu nedenle beni de kırmızıya boyadıkları için kızmıyorum" dedi.

Rektörü kırmızıya boyadılar!
15 Şubat 2011 Salı 19:22 tarihinde eklendi.

 

Kosova’da Priştine Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muje Rugova, üniversitenin 41. kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlenen programda kürsüde konuşma yapıyordu.
 
Rektör konuşurken "Kendin Karar Al" adlı sivil toplum hareketi üyesi iki kişi kürsüye yaklaştı. Eylemciler "Üniversiteyi bu duruma getirdiğiniz için utanmalısınız" diyerek slogan attı ve 3 şişe kırmızı boyayı rektörün yüzüne ve elbisesine döktü.
 
Protesto ile bir süre şaşkınlık yaşayan rektör, sonrasında hiçbir şey olmamış gibi konuşmasına devam etti. Rektör Prof. Rugova, "Demokraside böyle şeyler olur. Aranavut halkı kırmızıyı sever bu nedenle beni de kırmızıya boyadıkları için kızmıyorum" dedi.
 
 
Olay sonucunda 2 eylemci polis tarafından gözaltına aldındı. Saldırı Kosova basınında geniş yer bulurken, Zeri gazetesi internet sitesinde rektörün kıpkırmızı fotoğrafına yer verdi.
 
Saldırıya uğrayan rektör hakkında üniversitede yolsuzluk yaptığına dair Kosova basınında zaman zaman haberler yer alıyor.
 
Rektöre boya atan hareket, daha önce de birçok kez benzeri protesto gösterilerinde bulunmuştu

NTV