Renault Türkiye'den vazgeçti

Kıraça Holding şirketlerinden Karsan’ın, Dacia Dokker’ın yeni bir versiyonunu geliştirmek ve üretmek amacıyla Renault Grubu ile yürüttüğü fizibilite çalışmaları sonuçlandı.

Renault Türkiyeden vazgeçti
02 Ağustos 2013 Cuma 09:51 tarihinde eklendi.
Bu yılın ocak ayında Renault Grubu ile Dacia Dokker’ın yeni bir versiyonunun geliştirilip üretilmesi konusunda iyi niyet mektubu imzalayan Karsan, yapılan fizibilite çalışmalarının olumsuz olarak sonuçlandığını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, Renault’nun, iyi niyet mektubunun imzalanması sonrasında başlatılan fizibilitenin olumsuz sonuçlandığını ve projeden vazgeçildiğini Karsan’a bildirdiği ifade edildi.
 
‘Kaybetmedik, vazgeçildi!’
Karsan Murahhas Azası Jan Nahum, Milliyet’e yaptığı açıklamada projenin başka ülkeye kaptırılması gibi bir durumun soz konusu olmadığını vurgularken, bunun, Renault tarafından projenin fizibıl bulunmamasından kaynaklandığını söyledi. Nahum, “Sonuçta aylardır fizibilite çalışmaları yürütülüyordu. Ancak Renault, bu projenin üretim adetleri ve karlılık açısından karlı olmayacağını düşünerek vazgeçti. Bizim üretim maliyetimiz ya da mühendisliğimizle alakalı bir problem yok. Başka ülkeye kaptırılması da” diye konuştu.
 
Renault ile Karsan arasındaki iyi niyet anlaşması uyarınca dört aylık fizibilite çalışmasının başarıyla sonuçlanması halinde, araç, 2014’te Bursa’daki Karsan tesislerinde üretilmeye başlanacaktı. Anlaşma uyarınca Dacia’nın yeni hafif ticari modeli Dokker’ın farklı bir versiyonu, Karsan’ın kardeş kuruluşu Hexagon Studio tarafından geliştirilecek ve Bursa’daki Karsan tesislerinde de, yılda 20 bin adet üretilecekti.

Milliyet