Renkli dönüşümü Piriştina başlatmıştı

İstanbul'da rengarek boyanan merdivenler Türkiye'nin gündemine otururken, uygulamayı ilk kez İzmir'in efsane başkanlarından Ahmet Piriştina'nın başlattığına dikkat çekildi.

Renkli dönüşümü Piriştina başlatmıştı
31 Ağustos 2013 Cumartesi 18:02 tarihinde eklendi.
İzmir Alsancak limanı içinde kalan gri renkli Toprak Mahsülleri Ofisi'nin dev silolarını pastel renklerle boyatan Ahmet Piriştina büyük bir değişime imza atmıştı. O güne kadar stratejik öneme sahip olduğu gerekçesiyle, düşman uçaklarına hedef olmaması için griye boyanan silolar, Başkan Piriştina'nın askeri yetkilerle de görüşüp günümüzde bunun bir geçerliliğinin kalmadığının belirtilmesiyle gök kuşağı renleriyle boyatmıştı.
 
Dönemin Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi bu çalışma ile Konak bölgesinde başta Alsancak olmak üzere kentin çeşitli bölgelerinde 50 bin konutun boyandığını belirterek, "Hedefimiz ilk aşamada 80 bin konuttu. Bunun 50 binini gerçekleştirdik.

Grinin renklendirilmesi projesi her zaman ilklerin şehiri İzmir'de başlatılmış oldu. Bu projemiz şehre renk kattı. Özellikle kentin girişindeki siloların renklendirmesi İzmir'in imajını değiştirdi. Çok beğeni topladı, dikkat çekti. İnsanlar bölgedeki adres tariflerini bile boyalı silolar üstünden yapmaya başladı" dedi.

DHA