Rent A Car Hizmeti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yaygın olarak rent a car şeklinde kullanılan araç kiralama sektörü ülkemizde 2000 yılından sonra yaygınlaşmaya başlayan bir iş koludur.

Rent A Car Hizmeti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
26 Ocak 2015 Pazartesi 11:46 tarihinde eklendi, 1.880 kez okundu.

Yaygın olarak rent a car şeklinde kullanılan araç kiralama sektörü ülkemizde 2000 yılından sonra yaygınlaşmaya başlayan bir iş koludur. Tabi ülkemizde yeterli alt yapısının olmayışı, standartlarının tam olarak belirlenememesi başlarda hem işletme sahibi hem de müşteri için problemler doğurmaktaydı. Şuan itibari ile dahi Kiralık araç talep eden müşterilerin büyük kısmı karşılaştıkları olumsuz durum karşısında nasıl bir yol izleyeceklerini bilmemektedirler. Tabi bunu suistimal eden kötü niyetli firmalarda bulunmaktadır.

 

Bu yüzden rent a car hizmeti alırken dikkat edilmesi gerekenler parametreler bulunmaktadır. Eğer araç kiralanacaksa öncelikle firma portföyü önem az etmektedir. Ve aracın modeli bakımları ve varsa hasar bilgisi önemlidir. Firmanın kurumsal çalışma kültürü en önemli kriterdir. Olası bir problem halinde çözüm odaklı olacak ve size 7/24 destek sağlayabilecek müşteri temsilcileri istihdam etmelidir. Geniş araç seçeneği olmalı ve araçların modelleri eski olmamasına dikkat edilmeli, kiralama maksadınıza uygun ve konforlu mümkünse bir ya da iki yaşından fazla olmamalıdır. Aracın güvenlik donanımları yeterli olmalıdır. Gerçekleştirmeyi planladığınız iş için size yeterli hizmeti sağlayacak araç olmalıdır. Ayrıca kaskosu sigortası ve gerekli evrakları tam olmalıdır.

Araç kiralama açısından alınması gereken tedbirler devlet veya odalar tarafından bazı standartlarla düzenlenmiş olmakla birlikte firma ilkesi halinde de çalışılabilmektedir.

Araç kiralama denince akla ilk gelen şehir İstanbul olmaktadır. Uluslararası kimliği ile İstanbul rent a car piyasasının Türkiye açısından merkezi statüsündedir.. Çünkü Türkiye’ nin diğer şehirlerine göre İstanbul iş dünyası ve turizm sektörünün kalbinin attığı yer olan İstanbul Rent A Car gereksinimi oldukça fazladır. Şahsi araçla gerçekleştirmenin mümkün olmadığı günübirlik ticari işler için gelen yabancı veya yerli misafirler ve yoğun tempodan sıyrılıp bir nefes almak için gelen ziyaretçileri için oto kiralama çok cazip gelmektedir. Hem zaman kaybı olmamakta hem de çok daha ekonomik olmaktadır. Kiralık araç sektörü bu tarz ziyaretçiler için trafikte karşılaşabileceği riskleri paylaşarak araç kiralama taleplerini artırmaktadırlar.

Yukarda belirttiğimiz gibi araç kiralarken firma, size gösterilen araç ve size hizmet veren çalışana kadar araç kiralama işi önem arz etmektedir. Dolayısı ile seçilecek olan firma iyi analiz edilmelidir. rent a car hizmeti alırken dikkat edilmesi gereken kriterlerin hepsini sağlayan bir firma mevcuttur. Uluslararası standartlarla çalışan ve bunu 150 ülkede faaliyet gösteren dolar firmasının Türkiye distribütörlüğünü yaparak kanıtlayan Avro Rent A Car firmasıdır. Avro Rent A Car 2005 yılından bu yana İstanbul rent a car piyasasında faaliyet gösteren bir firmadır. Ayrıca Türkiye için standartlarını TÜRSAB üyeliği ile geliştirmiş ve bu konularda öncülük etmiş bir işletmedir. 7/24 hizmet sunan Avro İstanbul rent a car firmaları içinde en geniş araç portföyü olan şirketlerinden biridir araçların büyük bir kısmı son model ya da en fazla birkaç yaşındadır.