Resimden para kazanamayınca...

Belgin Dursun, resim yaparak para kazanamayınca, Kayseri'de Ağaç İşleri Sanayi Sitesi'nde işyeri kiralayarak polyester malzemeden maket ve heykeller dökmeye başladı.

Resimden para kazanamayınca...
12 Temmuz 2014 Cumartesi 10:14 tarihinde eklendi, 1.494 kez okundu.
İstanbul'daki Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu 38 yaşındaki Belgin Dursun, resim yaparak para kazanamayınca, Kayseri'de Ağaç İşleri Sanayi Sitesi'nde işyeri kiralayarak polyester malzemeden maket ve heykeller dökmeye başladı.
 
Belgin Dursun, 5 yıldan bu yana ticari rakipleri ile kendini bir türlü kabul edemeyen sanayideki erkek esnaf ile uğraştıktan sonra birbirinden güzel eserler üretmeyi başardı. Kimyevi maddelerden oluşturduğu karışımı kalıplara dökerek hediyelik eşya siparişi alan Belgin Dursun,  kentleri simgeleyen maketler ile isteğe göre de askeri birliklere bayrak ve asker figürleri yapıyor. Ressam Belgin Dursun işin zorluğunu şöyle özetledi:
 
"Esas mesleğim ressamlık. Ancak bu sanat Kayseri'de para kazandırmadığı için, ticarete döndüm. Ağaç işlerine geldim ve  burada döküm işi yapıyorum. Aşağı yukarı 4-5 yıldır polyester döküm işi yapıyorum. Türkiye genelinde bildiğim kadarı ile bu işi yapan  tek bayan dökümcüyüm. Çok zork zorlanıyordum. Ama, şimdi rahatım. Bir problemim yok. Normalde burası 27-28 derece. Polyester ile çalışmaya başladığım zaman ısı 40 dereceye kadar çıkıyor. Arkadaşlarımdan birkaçı bana 'Evinde otursana, bizim hanımlar gibi altın günü gezsene. Burada senin ne işin var' dedi. Ama geçimimi sağlamak zorundayım."

DHA