"Resmen çaldı..."

Ferdi Tayfur'un 'Berlin Kaplanı' adlı filmini kendisine ait olan “Lambalı Saz” isimli senaryosundan esinlenerek çektiği iddiasıyla Ata Demirer hakkında açtığı tespit davasının ilk duruşması dün görüldü

Resmen çaldı...
22 Eylül 2012 Cumartesi 09:25 tarihinde eklendi, 1.357 kez okundu.

İstanbul 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ndeki duruşmaya Ferdi Tayfur avukatı Ünver Yörüger ile katılırken, Ata Demirer’i ise ünlülerin avukatı Aydın Kurban temsil etti. Duruşmada hakimin sulh görüşmelerinin yapılıp yapılmadığını sorması üzerine Tayfur “Ne uzlaşması, resmen benim senaryomu çaldılar. Benimle kimse görüşmedi” dedi.

 
Demirer’in avukatı Aydın Kurban ise müvekkilinin Ferdi Tayfur’u sevip saydığını, ancak ortada bir hırsızlık suçlaması olduğu için müvekkilinin sulh isteyeceğini düşünmediğine dikkat çekti ama yine de kendisiyle görüşeceğini belirtti. Mahkeme, yargılamanın esasına geçilmeden önce yasa gereğince sulh konusunda görüşme yapmaları için süre vererek duruşmayı kasım ayına erteledi.
 
Duruşma çıkışında açıklama yapan Ferdi Tayfur ise “Avukatımla aramızda konuşup uzlaşma konusunda karar vereceğiz. Yargıya intikal eden bir şey konusunda konuşmak sakıncalı. Haklıyken haksız duruma düşeriz” dedi. Basın mensuplarının duruşmada Aydın Kurban’ın ‘Müvekkilim Ferdi Bey’i sevip sayar’ şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine ise “Her şey olduktan sonra kendi kendine konuşuyor. Hayatımda bir defa gördüm adamı” diye konuştu.

Milliyet