Ressam Türegün 34'üncü sergisini açtı

Türkiye'de kabartma resmin öncüsü olarak tanınan ressam Türkel Türegün'ün, 34.Sergisi Caddebostan Kültür Merkezi'nde açıldı.

21 Ocak 2013 Pazartesi 18:51 tarihinde eklendi.

 

 
Haber-kamera: Ramazan ALMAÇAYIR - İstanbul DHA) Türkiye'de kabartma resmin öncüsü olarak tanınan ressam Türkel Türegün'ün, 34. Sergisi Caddebostan Kültür Merkezi'nde açıldı. Sergide 50'nci sanat yılını dolduran Türkel Türegün'ün kabartma tabloları ile yağlı boya eserleri yer alıyor.
 
Caddebostan Kültür Merkezi'nde dün akşam düzenlenen açılış törenine Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, ünlü sanatçı Orhan Gencebay, Türk sinemasının duayen isimlerinden Göksel Arsoy ile çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı. Açılışın ardından kısa bir konuşma yapan Orhan Gencebay "Sanatçılar yaşamın estetiğini oluştururlar, bunun farkında olmadan biz yaşamı sürdürürken sanatla içiçe yaşar hatta sanatçı daha güzel daha adil sevgi dolu bir dünya için, barış için, insanlık için mesajlarını verir ve bu dünyayı güzelleştirir. Sanatçı masumdur ve bunları yeteneğiyle yapar. Türkel hanımı kutluyorum" diye konuştu.
 
Daha sonra kürsüye çıkan Göksel Arsoy ise, "Bu güzel bu zarif insan, yıllardır her zaman bu sanata aşık olan insanları sergisinde toplamanın mutluluğu içinde. Bu hisleri bizlere yaşattığı için kendisini kutluyorum" dedi.
 
Ressam Türkel Türegün de "Bu benim 34. sergim 50. sanat yılımı kutluyorum 35 eser yer alıyor. Her tür konu var, benim için konu diye zor bir durum yok . İstediğim konuyu istediğim zaman, istediğim şekilde yapıyorum. Gurur duyuyorum 50 yıla böyle geldim. Çok memnunum bütün gelenlere beni destekleyen sanatseverlere, herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
Sergide, kendisini doğa aşığı olarak tanımlayan Türkel Türegün'ün, çoğu doğa temalı 50 eserinin yanısıra ağaç oyma sanatçısı kardeşi Atilla Önen'in de 6 eseri yeralıyor. Türegün'ün kendi hazırladığı özel bir macunla yaptığı kabartma tablolar ile yağlı boya eserleri Türkiye ve Almanya'da çok sayıda sanatseverin evlerini, Abu Dabi ve Kuveyt saraylarını süslüyor.
 
Törenin ardından açılışı yapılan sergiye sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Birbirinden güzel kabartma ve yağlı boya tablolar açılışa katılanlar tarafından büyük beğeni topladı. Ressam Türkel Türegün'ün 50 eseri ile kardeşi ağaç oyma sanatçısı Atilla Önen'in 6 eseri 29 Ocak'a kadar gezilebilecek.

DHA