Ret kararına itiraz etti

Ergenekon davasında tahliye talepleri reddedilen Veli Küçük, Levent Ersöz ve Serdar Öztürk karara itiraz etti

Ret kararına itiraz etti
11 Mart 2014 Salı 15:46 tarihinde eklendi.

Sanıkların tahliye taleplerini İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi reddetmişti. Üç sanığın da avukatı itiraz dilekçesini bir üst mahkemeye verdi. Velik Küçük’ün avukatı olan kızı Zeynep Küçük, İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verdiği dilekçede babasının 6 yıl 2 aydır tutuklu olduğunu belirtti.

Avukat Küçük, en uzun tutuklu kalan sanıklardan olan müvekkilinin hüküm açıklandığı tarihte ise 5 yıl 6 aydır tutuklu olduğunu kaydetti. 7 aydır gerekçeli kararın tamamlanamadığını ifade eden Küçük, Anayasa Mahkemesi’nin yeni kararını hatırlattı.

Yasa değişikliği ile birlikte çok sayıda sanığın tahliye talebinde bulunduğunu hatırlatan Küçük, bir çok sanığın tahliye edildiğini belirtti. Tahliye edilen bazı sanıkların 5 yılllık süreyi doldurmamış durumda olduklarını ifade eden Küçük, “Hal böyleyken AYM’nin bağlayıcı kararına ve emsal tahliye kararlarına karşın tahliye talebimizi değerlendiren İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi anlaşılması güç ve kesinlikle hukuki olmayan bir kararla müvekkilin tahliye talebini reddetmiştir.” dedi. Küçük, müvekkilinin tahliyesine karar verilmesini istedi. Talepleri reddedilen Hasan Ataman Yıldırım, Mehmet Bedri Gültekin, Erkan Önsel ve Turhan Özlü’nün avukatlarının da itiraz edecekleri belirtildi.
 


CİHAN