Reyhanlı'da hüzünlü 19 Mayıs

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı kutlama töreni, 51 kişinin ölümüne neden olan bombalardan ilkinin patladığı Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı.

Reyhanlıda hüzünlü 19 Mayıs
19 Mayıs 2013 Pazar 12:49 tarihinde eklendi.

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı törende Atatürk Anıtı'na çelenk konulup, saygı duruşunda bulunuldu. 

 
11 Mayıs'ta Atatürk Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırıların ardından normal hayatlarına dönmeye çalışan Reyhanlılılar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için ilk bombanın patladığı Reyhanlı Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü binaları arasındaki Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. 
 
Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, Garnizon Komutanı Binbaşı Bülent Gülbaz,  Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Yıldız'ın da katıldığı törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Orhan Turan, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Daha sonra törene katılan ilçe protokolü, kurum ve kuruluşların temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşundu bulundu. Ardından törene katılan yaklaşık 300 kişinin okuduğu İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. 
 
Törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Orhan Turan, Çanakkale Şehitleri şiirinden mısralar okuyup, Türk halkının 94 yıl önceki kahramanlık destanını anlattı. 
 
51 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırıları lanetleyip, birlik ve beraberlik mesajları veren Orhan Turan, "Bu gün birbirimizi daha fazla sevme ve saymaya ihtiyacımız var. Kıymetli gençler 94 yıl önce Atatürk, kurtuluş meşalesini sizlere bıraktı. Bu gün bu meşale sizlerin elinizde. O'nun gösterdiği, işaret ettiği yolda ilerleyeceğinize güvenimiz tamdır" dedi. 
 
Daha sonra öğrenciler öptükleri Türk Bayrağını, Kaymakam Yusuf Güler'e takdim etti. Kaymakam Güler de bayrağı öperek teslim aldı.
 
Törenin yapıldığı meydanda geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. Daha önceki yıllarda Reyhanlı Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde yapılan kutlamalar bombalı saldırılar nedeniyle bu yıl iptal edildi.

DHA