Reyhanlı'da sünnet şöleni

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin kurtuluşunun yıldönümü etkinlikleri kapsamında Suriyeli çocukların da aralarında bulunduğu 175 çocuk sünnet ediliyor

Reyhanlıda sünnet şöleni
03 Temmuz 2013 Çarşamba 18:45 tarihinde eklendi.

Türk askerinin Reyhanlı’ya girişinin 74. yıldönümü nedeniyle çocuklar sünnet ediliyor. Sünnet olan çocuklar arasında Suriyeliler de bulunuyor. 9'uncusu yapılan sünnet törenleri sade törenle yapılıyor. 11 Mayıs'taki iki ayrı patlama nedeniyle sünnet törenlerinin sade şekilde yapıldığını söyleyen Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, 03-07 Temmuz tarihleri arasında yapılan sünnet ile ilgili müracaatların tamamlandığını ve mahalle sırasına göre sağlık merkezinde sünnete başlandığını belirtti.

Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, aralarında Suriyeli çocuklarında bulunduğu 175 çocuğun sünnet edileceğini söyleyerek elbise ve çeşitli hediyeler verildiğini açıkladı. Suriye’deki olaylardan kaçarak pasaportları ile gelip yerleştikleri Reyhanlı ilçesinde çocuklarını sünnet ettirmek isteyen ailelerin çocukları da sünnet ediliyor. Suriyeliler, iç savaş nedeniyle geldiklerini, belediyenin yaptırmakta olduğu sünnet etkinliğinden yararlandıklarını söyleyerek teşekkür etti.


CİHAN