Reyhanlı’daki savcı, Mersin’e gönderildi

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu birinci dairesinin 127 sayılı adli yargı kararnamesi ile yerleri değiştirilen 19 savcı ve 1 hakim arasında, geçtiğimiz günlerde Reyhanlı'daki TIR’da arama yapmak isteyen savcı Özcan Şişman da var.

16 Ocak 2014 Perşembe 18:14 tarihinde eklendi.

Adana Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman, son atamalarla Mersin’e gönderildi. Şişman, çok önemli davalar açarken en son MİT elemanlarının kontrolündeki içinde silah olduğu iddia edilen ve Suriye’ye götürülen TIR’ı Reyhanlı ilçesinde aramak istemiş, ancak polis ve jandarma ekipleri bunu yapmamıştı.

Şişman daha önce, Hatay Cilvegözü Sınır Kapısı’nda 17, Reyhanlı’da 52 kişinin öldüğü iki bombalı saldırıyla ilgili dava açmıştı. Hatay’daki Gezi Parkı davası, Adana’da bir TIR’da ele geçirilen 935 havan mermisi ile ilgili soruşturmayı da yürüten Özcan Şişman, ayrıca Hatay’da MİT mensupları tarafından kaçırıldığını iddia edilen Özgür Suriye ordusu liderinin Esad askerlerine teslim edilmesi başta olmak üzere Hatay bölgesinde kaçırma olayları ile çok sayıda casusluk davalarını açmıştı.


CİHAN