Rice 4 yıl sonra dönüyor

George W. Bush döneminde dışişleri bakanı olarak görev yapan Condoleezza Rice, 4 yıl sonra Cumhuriyetçi aday Mitt Romney'nin başkan yardımcısı olarak ABD siyasetine dönmeye hazırlanıyor.

Rice 4 yıl sonra dönüyor
13 Temmuz 2012 Cuma 13:10 tarihinde eklendi, 1.234 kez okundu.

 

George W. Bush döneminde ABD'nin ilk siyahi dışişleri bakanı unvanını alan Condoleezza Rice, 4 yıl ara verdiği siyasete, bu kez ABD başkan yardımcısı olarak dönmeye hazırlanıyor.
 
ABD'de kasım ayındaki seçimlerde Başkan Barack Obama'nın karşısına Cumhuriyetçi Parti adayı olarak çıkan Mitt Romney'nin, başkan yardımcısı olarak Condoleezza Rice'ı seçeceği iddia edildi.
 
"The Drudge Report" adlı internet sitesinin haberine göre, Romney'nin ABD eski Dışişleri Bakanı Rice'a başkan yardımcılığı teklifinde bulunacağı iddia edildi.
 
Cumhuriyetçi Parti kaynaklarına dayandırılan haberde, Romney'nin seçim kampanyasını yürüten ekibin dün gece "Meet the VP" 'Başkan Yardımcısıyla Buluşma) adı altında bir "bağış" toplama gecesi düzenledikleri belirtildi.
 
Haberde, Mitt Romney'nin Rice'ı başkan adayı olarak seçme kararını birkaç hafta önce verdiği iddia edildi. ABD eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, birkaç hafta önce Utah eyaletinde katıldığı bir seçim kampanyasında, ABD'nin dünyadaki liderlik rolünün sorgulandığını belirtmişti.
 
'2012 ABD İÇİN DÖNÜM NOKTASI'
Rice, Utah'daki gövde gösterisinden birkaç gün sonra Cumhuriyetçi Parti taraftarlarına gönderdiği bir elektronik postada, "2012 ABD için dönüm noktası olabilir" diyerek şu görüşü dile getirmişti: "Önümüzdeki seçimler hayatımda gördüğüm en önemli seçim olacak. Bana şu anki dış politikamızla ilgili çok sık sorular geliyor ve önümde bulunan fırsatlar soruluyor. Ancak biz evimizi düzenlemeden uluslararası arenada önümüze çıkan fırsatlara yön verebilme şansımız olduğunu düşünmüyorum."
 
ABD eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'a geçtimiz ay, politikaya dönüp dönmeyi sorulmuş ancak Rice, artık siyasete dönmeyi düşünmediğini belirtmişti.

NTV