Rıdvan teşhisi koydu

Son iki sezonun gol kralı Burak Yılmaz ve 13 milyon Euro'luk Emenike ceza sahasını özlüyor. Rıdvan Dilmen golcülerin yaşadığı sorunu analiz etti.

Rıdvan teşhisi koydu
22 Kasım 2013 Cuma 11:09 tarihinde eklendi.
Galatasaray'da sezon başında Lazio'ya transferi yılan hikayesine dönen ve takımda kalan Burak Yılmaz, uzun haftalar süren gol orucuna son verdi. Milli takımda da attığı golle Florya'ya moralli dönen golcü oyuncunun tek sıkıntısı, Roberto Mancini'nin kendisini sürekli olarak sol kanatta oynatması.
 
EMENİKE'NİN DE DERDİ SAĞ KANATTA OYNAMAK
 
Burak Yılmaz'ın Galatasaray'da yaşadığı sıkıntının bir benzerini Fenerbahçe'nin bu sezonki flaş transferi Emmanuel Emenike de yaşıyor. Spartak Moskova'dan 13 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilen Nijeryalı oyuncu, sarı-lacivertli takımda ileri uçta oynayamamaktan şikayetçi. Her fırsatta sağ ya da sol kanatta hocası görev verdiği takdirde oynayabileceğini belirten Nijeryalı, ancak kendisini en iyi hissettiği bölgenin santrfor bölgesi olduğunu da gizlemiyor.
 
RIDVAN DİLMEN: "YETENEKLERİNİ GÖSTEREMİYORLAR"
 
"Burak Yılmaz ve Emmanuel Emenike gibi oyuncuların ilk tercihleri iki forvetle oynamaktır. Ne solda, ne sağda ne de tek forvet oynamak isterler. Bunu da Burak ve Emenike'ye sorsak yanlarında Drogba gibi bir forvetle oynayıp, ikinci forvet olmak isterler. Ama artık sistemler tek forvete döndüğü için çizgiye çekilebiliyorlar ve burada asıl yeteneklerini gösteremiyorlar. Ama özellikle Burak, koşucu bir oyuncu olduğu için ve ters kanattan gelen toplarda direkt kaleyi düşündüğü için arka direkten gol bulabiliyor. Bu durum stoperlerin önlerinde tek ön libero yerine iki ön libero olmasını istemesi gibi bir şey!"

Sabah