Riera formayı unuttu

Sarı-kırmızılı ekibin en çok kazanan isimlerinden olan İspanyol futbolcu, yeni sezonda henüz sahaya çıkamadı. Riera, geride kalan sezonda 32 maçta forma giydi.

Riera formayı unuttu
03 Eylül 2012 Pazartesi 19:03 tarihinde eklendi, 1.172 kez okundu.

 

Galatasaray’ın İspanyol futbolcu Albert Riera, yeni sezonda teknik direktör Fatih Terim’in gözüne girmeyi başaramadı.
 
Geride kalan sezonu şampiyon tamamlayan ve yeni sezonda kadrosunu önemli isimlerle takviye eden sarı-kırmızılı ekipte Albert Riera, henüz resmi maçlarda forma şansı bulamadı.
 
Galatasaray, TFF Süper Kupa ile ligde toplam 4 resmi maça çıkarken, Riera, teknik direktör Fatih Terim’in tercihleri arasına bir türlü giremedi. TFF Süper Kupa’daki Fenerbahçe ile Spor Toto Süper Lig’deki Kasımpaşa karşılaşmalarında yedekler arasında kendisine yer bulan İspanyol oyuncu, süre alamazken, ligdeki son Beşiktaş ve Bursaspor mücadelelerinin kadrosuna dahi alınmadı.
 
Takımın en çok kazananlarından
Geçen sezonun başında Yunanistan’ın Olympiakos takımından transfer edilen Riera, takımın en çok kazanan isimleri arasında yer alıyor.
 
Transferi için Olmypiakos’a 3 milyon euro bonservis bedeli ödenen Riera, bu sezonki yıllık 2 milyon 900 bin euro garanti ücreti ile Hamit Altıntop ve Felipe Melo ile birlikte en yüksek ücret ödenen isimlerden biri durumunda.
 
Toplam 4 yıllık mukavele yapan oyuncunun kontratına göre, futbolcuya gelecek iki sezon için de yıllık 3’er milyon euro net ücret ödenecek.
 
Geçen sezon 32 maçta forma giydi
Albert Riera, geride kalan sezonda toplam 32 resmi maçta Galatasaray forması giydi.
 
Ligde 18’i ilk 11’de olmak üzere toplam 30 maçta sahaya çıkan İspanyol futbolcu, 1601 dakika sahada kalıp 1 gol üretirken, Türkiye Kupası’nda da iki maçta ilk 11’de sahaya çıktı ve toplam 140 dakika süre aldı.