'Rıza Baba' polise yakalandı

Ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu, "Arka Sokaklar" dizisinde emniyet amiri Rıza'yı canlandıran Zafer Ergin, vergi kaçırmak ile suçlandığı davada ifade verdi.

Rıza Baba polise yakalandı
02 Mart 2012 Cuma 12:30 tarihinde eklendi, 2.958 kez okundu.

 

Zafer Ergin, "Bu faturalar gerçektir, sahte değildir. Hele hele sahteliğini bilerek kullanmamız söz konusu değildir" diyerek suçlamayı reddetti.
 
İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde önceki gün görülen duruşmaya, sanık Zafer Ergin ve avukatları katıldı. Ergin savunmasında emekli tiyatro sanatçısı olduğunu ve emeklilik döneminde de sanat yaşamının içinde kaldığını anlattı. Daha önceki süreçte bazı televizyon kuruluşlarına belgesel programlar hazırladığını belirten Ergin, "İddianameye konu olan suçlama bu belgeselin hazırlanması konusunda aldığım hizmetlerin karşılığı olan faturalardır. Bu faturalar gerçektir, sahte değildir. Biz daha sonraki süreçte bu faturayı düzenleyen firmaların koda alındığını yani sakıncalı oldukları duyumunu alınca onlarla çalışmamızı sürdürmedik. Bununla ilgili olarak vergi raporundan haberdar olunca vergi mahkemesine dava açtık.
 
Daha sonra bir kısım kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin 6111 yasadan istifade etmemiz muhasebecimiz tarafından önerilince idari mahkememizdeki davamızı geri aldık. Ve yasanın getirdiği sonuçları kabul ederek yapılandırdık. Bütün vergi, ceza ve taahhuk eden miktarları ödedik. Zaten bu işlemlerle ilgilenen birinci derecede muhasebecimizdir. Biz faturaları hizmet karşılığında aldığımız için sahteliğinden söz etmedik. Hele hele sahteliğini bilerek kullanmamız söz konusu değildir. Suç kastım yoktur. Biz ayrıca vergi dairesinde düzeltme beyannamesi verdik bu da kabul edilmiştir. Ödemelerimiz de gerçekleşmiştir" dedi.Mahkeme, Zafer Ergin'in hukuki durumunun tespit edilmesi için dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. Duruşma ertelendi. İddianamede Zafer Ergin'in vergi kaçırma suçlamasıyla 3 yıldan 5 yıla kadar hapsi talep ediliyor.