Rıza Çalımbay'a veda yemeği

Sivasspor Yönetim Kurulu, yeni sezonda görev almayacağını açıklayan ve takımla yollarını ayıran teknik direktör Rıza Çalımbay ve teknik ekibi için veda yemeği düzenledi.

Rıza Çalımbaya veda yemeği
20 Mayıs 2013 Pazartesi 23:35 tarihinde eklendi.

 

 
Kentteki bir otelde düzenlenen veda yemeğine; Garnizon ve 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Mustafa İlter, BBP'li Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Başsavcısıs Hasan Aydın, İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, İl Jandarma Komutanı Ali Taş, Sivas vali yardımcıları ve çok sayıda il protokol üyesi ile birlikte Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
 
MECNUN OTYAKMAZ: TEKRAR GÖREV ALMAKTAN MUTLULUK DUYARIZ
 
Yemekte konuşma yapan başkan Mecnun Otyakmaz, şöyle konuştu:
 
"Rıza Hoca Sivas'ın öz evladı. Belkide Rıza Çalımbay ve teknik heyetiyle ilk birlikteliğimize son verme akşamı, buruk bir akşam. Ama değerli hocamın Sivasspor'a verdiği hizmetlerin bununla bitmeyeceğine bütün kalbimle inanıyorum. 3 yıl önce Rıza hocamızla çok mutlu bir şekilde bir araya geldik.

Rıza hoca her ne kadar tek forma altında Beşiktaş'ta hizmet etmiş olsada, Sivasspor hocamızın çocukluğunun takımıydı. Geldi takımımızı o girdabın içerisinden çıkardı. Bizler camia olarak kendisine elimizden gelen desteği verdik. Daha sonraki sene Türk futbolu için olağanüstü bir dönemdi. Sivasspor'da bu iddiaların ortasında çok ciddi bir şekilde yer almıştı. İnşallah bu konuları yargı süreci sonrasında gündeme getireceğiz. O yıl takımımız çok başarılı bir sezon geçirererek ligi 5'inci olarak tamamlamayı başardı. Yine bu sezon inişili çıkış bir grafiğimiz olmasına rağmen hakem hatalarıyla birlikte çok başarılı bir sezon geçirdik ve Türkiye kupasında yarı finali oynadık.

Hocamız, yapılacak bir değişikliğin hem teknik heyet hemde kulüp üzerinde olumlu etki yaratacağını söyleyerek ayrılmak istediğini ifade etti. Hocamın söylediklerini değerlendirdikten sonra belkide hiç yaşanmamış bir teknik direktör ayrılığına gittik. Böyle bir teknik direktör ayrılığı hiç bir kulüpte yaşanmamıştır. Görüyorsunuz bu ortamı. Sivas'ın önde gelen kişileriyle birlikte bir veda yemeği yiyoruz. Tabi bu tam anlamıyla bir veda yemeği değil, bu son dönemde yaşamış olduğumuz birlikteliğin ayrılık yemeği. Hocamla önümüzdeki senelerde tekrar görev almaktan mutluluk duyarız.

Umarın bu tür ayrılıklar bütün kulüplere örnek olur. Böyle dostça kardeşçe ayrılmak diğer kulüplerde de olur. Şimdiye kadar vermiş olduğu hizmetlerden dolayı hocamıza çok çok teşekkür ediyoruz. İnşallah tekrar Sivas'ımızı Türk futbolunda en iyi şekilde temsil etmeye devam eder." 
 
ÇALIMBAY: KENDİ EVİME GELMİŞ GİBİ HİSSETTİM
 
3 yıllık görev süresince Sivasspor'un çok sıkıntılı süreçlerden geçtiğini ifade eden teknik direktör Rıza Çalımbay ise, "Benim için burdaki görev farklı bir görevdi. Ben burda göreve başladığımda bir takıma değil kendi evime gelmiş gibi hissettim. Sivaslı olduğum için her zaman gurur duydum ve Sivas'ı yüceltmek içinde elimden geleni yaptım.

İlk sezon çok sıkıntılı geçti ama her şeye rağmen kazanıp iyi bir yerlere geldik. İkinci sene yine çok sıkıntılı günlerde oynadık. Hatta bir maça giderken alt yazı geçiyor; 'Sivasspor küme düşürülüyor' diye. Böyle günlerde inanılmaz şekilde kenetlendik ve o seneki hedefimiz olan play-off'a girdik biz. Bu seneki hedemiz kupaydı ama ligde giderken sıkıntılar yaşadık. Ama ben iki tarafıda götürdüğümüz için takımımla gurur duydum." diye konuştu.
 
"SİVAS İÇİN HERKESLE MÜCADELE ETTİK"
 
Bu sene ligde hakem hatalarına maruz kaldıklarını belirterek Sivasspor için herkesle mücadele ettiklerini ifade eden Çalımbay, "Eğer bir hatamız olduysa ben yönetimden, taraftardan ve basından özür diliyorum. Ama şunu bilin, Sivas'ın kötü olmasını istemediğimiz için herkesle mücadele ettik. Başta da bu sene hakemlerle. Maçlara baktığımız zaman kaç puanımızın gittiğini görebilirsiniz. Ben ve ekibim ayrıldığımız her kulüpte beyaz bir sayfa bıraktık.

Bize bir yaklaşana biz 5 yaklaşırız. Onun için ben ekibimede çok teşekkür ediyorum. Onlarda benimle birlikte çok sıkıntılı günler geçirdiler, uyumadığımız geceler oldu. Neticede Sivasspor'u iyi bir şekilde bıraktık. Tabiki başkanımım dediği gibi biz hep buralardayız. Sivaslıyız, her zaman geleceğimiz gideceğimz yer burası. Ben bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra görev alacak arkadaşımızda finale kadar çıkarır, kupayıda alır." dedi. 
 
Konuşmalar sonrasında Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ve bazı protokol üyeleri teknik direktör Rıza Çalımbay ile ekibine plaket hediye etti.

DHA