Rize'de 'ters Atatürk büstü' tepkisi

Rize'de yapımı tamamlanan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binası önüne konulan Atatürk büstünün caddeye sırtı dönük olarak yerleştirilmesi tepki çekti. Bazı vatandaşlar şikayetçi oldu.

Rizede ters Atatürk büstü tepkisi
02 Ekim 2014 Perşembe 19:15 tarihinde eklendi.
Camiönü Mahallesi Menderes Bulvarı'nda TOKİ tarafından bir firmaya ihale edilen ve yapımı tamamlanarak gelecek hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na devredilecek olan Sosyal Güvenlik Kurumu Rize İl Müdürlüğü binası girişine, Atatürk büstü yerleştirildi. Ancak yüzü binaya doğru bakan Atatürk büstünün caddeye sırtı dönük olarak konulması, tepkilere neden oldu. Atatürk büstünün ters konulmasına tepki gösteren vatandaşlar SGK İl Müdürlüğü'ne şikayette bulundu.
 
"YANLIŞLIK VARSA DÜZELTİLİR"
 
SGK Rize İl Müdürü Yusuf Baltacı, binanın TOKİ tarafından Bahar İnşaat firmasına ihale edilerek yaptırıldığını belirterek binayı henüz teslim almadıklarını söyledi. Atatürk büstü ile ilgili kendilerine bazı şikayetlerin ulaştığını ifade eden Baltacı, "Binayı teslim almadığımız için bir şey söyleyemiyoruz. Binayı teslim alacağımız zaman kurum yetkilileri gerekli incelemeleri yapacak. Yanlış varsa bu düzeltilir" dedi.