R.Madrid'i, Emre avladı

Barcelonalı Arda Turan'ın Mönchengladbach maçında 3 gol 1 asistle yıldızlaşmasının ardından, Borussia Dortmund'da forma giyen Emre Mor da UEFA Şampiyonlar Ligi'ne damga vuran ikinci Türk oldu.

R.Madridi, Emre avladı
08 Aralık 2016 Perşembe 08:27 tarihinde eklendi.

Barcelonalı Arda Turan'ın Mönchengladbach maçında 3 gol 1 asistle yıldızlaşmasının ardından, Borussia Dortmund'da forma giyen Emre Mor da UEFA Şampiyonlar Ligi'ne damga vuran ikinci Türk oldu. F Grubu'nda 6. ve son haftaya lider giren Dortmund, sahasında Real Madrid ile 2-2 berabere kalarak, grup maçlarını zirvede tamamlamayı başardı. Bu başarıda başrolü oynayan isim ise Emre Mor oldu.

 

 

Dortmund'daki karşılamaya hızlı başlayan Real Madrid, Karim Benzema'nın 28. ve 53. dakikalarda attığı gollerle 2-0 öne geçti. 60'ta Pierre-Emerick Abumeyang, skoru 2-1'e getiren bu golü attı. Karşılaşmanın bu skorla bitmesi beklenirken, 61. dakikada oyuna giren Emre Mor sahneye çıktı.

 

Genç oyuncu yaklaşık 10 metre ilerledikten sonra boşa çıkan Aubameyang'ın koşu yoluna yaklaşık 40 metreye mükemmel bir pas attı. Aubameyang, Emre'den aldığı topu ceza alanına koşu yapan Marco Reus'un önüne attı ve bu oyuncu da kaleciyi avlamayı başardı. Bu gol karşılaşmanın 2-2 bitmesini sağlamakla kalmadı, grubun kaderini de belirledi.

 

Hürriyet