Robert Koleji'nde artık din dersi var

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bazı özel öğretim kurumlarının haftalık ders çizelgelerini değiştirdi.

Robert Kolejinde artık din dersi var
12 Ekim 2012 Cuma 11:11 tarihinde eklendi, 3.068 kez okundu.

Aralarında özel Fransız liselerinin yanı sıra Özel Alman Lisesi, Özel Amerikan Robert Lisesi'nin de bulunduğu bazı özel okulların haftalık ders çizelgelerine seçmeli Kur'an-ı Kerim ile Hazreti Muhammed'in Hayatı dersleri de eklendi.

 
Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'nün teklifi üzerine değişikliğin 9. sınıflardan başlamak ve kademeli olarak uygulanması Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nca kararlaştırıldı.  
 
Buna göre, özel Fransız liselerinde, Özel Alman Lisesi, Özel Amerikan Robert Lisesi, Özel Üsküdar Amerikan Lisesi, Özel İzmir Amerikan Koleji ile Özel Tarsus Amerikan Koleji'nin haftalık ders çizelgeleri değişti. Değişiklikle ikinci grup seçmeli dersler arasında yer alan Kur'an-ı Kerim ile Hazreti Muhammed'in Hayatı dersleri söz konusu okutulacak seçmeli dersler arasında yer aldı.
 
Özel İtalyan liselerine ait haftalık ders çizelgelerinde ise Kur'an-ı Kerim ve Hazreti Muhammed'in Hayatı derslerinin yanı sıra Temel Dini Bilgiler dersleri de seçmeli olarak yer aldı.
 
Diplomaları çoğu ülkede üniversitenin kapısını açan Uluslararası Bakalorya Programı haftalık ders çizelgelerinde de değişiklik yapıldı. Buna göre, Uluslararası Bakalorya Programı 1 ve Uluslararası Bakalorya Programı 2 haftalık ders çizelgelerindeki diğer seçmeli derslerin, 10. ve 11. sınıflardaki haftalık ders saati sayıları 2 ders saati oldu. Ayrıca diğer seçmeli derslerde, 2. grup seçmeli derslerin Kur'an-ı Kerim ve Hazreti Muhamed'in Hayatı dersleri de eklenerek okutulması kararlaştırıldı.
 
Hazırlık sınıfı bulunan özel Anadolu lisesi, özel Anadolu öğretmen lisesi, özel Anadolu lisesi ve özel fen liselerinin de haftalık ders çizelgelerinin ekinde yer alan diğer seçmeli dersleri listesine Kur'an-ı Kerim ve Hazreti Muhammed'in Hayatı dersleri eklendi.
 
Kurulda ayrıca Özel Sankt Georg Avusturya Lisesi ve Ticaret Okulu, Özel Sankt Georg Avusturya Lisesi ve Ticaret Bölümü Uluslararası İşletmecilik Dalı haftalık ders çizelgelerinde yapılan değişiklikle seçmeli dersler bölümüne Kur'an-ı Kerim ve Hazreti Muhammed'in Hayatı derslerinin eklenmesi, bu derslerin 10. ve 11. sınıflardaki haftalık ders saati sayılarının 2 ders saati olması kararlaştırıldı.
 
Güzel sanatlar ve spor lisesi (sinema ve televizyon, tiyatro, bale-dans) haftalık ders çizelgeleri de değiştirildi. Buna göre 9. sınıflara ait seçmeli derslerin haftalık ders saatleri sayısı 5'e, toplam ders saati sayıları ise 40'a çıkarıldı. Bu okullarda da Kur'an-ı Kerim, Hazreti Muhammed'in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin seçmeli ders olarak okutulması kararlaştırıldı.