Robin van Persie, Manchester'da

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United, rakibi Arsenal'in santraforu Robin van Persie'yi 30 milyon Avroya transfer etti.

Robin van Persie, Manchesterda
17 Ağustos 2012 Cuma 16:41 tarihinde eklendi.

 

UEFA internet sitesinden yapılan açıklamada, Hollanda milli takımında da görev yapan Robin van Persie'nin Manchester United ile 4 yıllık anlaşmaya vardığı belirtildi. 
     
''Manchester United'de oynamak benim için onurdur'' diyen Persie, birçok kaliteli golcü ile aynı takımda oynamak için sabırsızlandığını, Manchester'da hedefinin büyük turnuvaları kazanmak olduğunu bildirdi. 
     
Bugüne kadar Arsenal'de oynadığı 194 lig maçında 96 gol atmayı başaran Van Persie hakkında açıklamalarda bulunan Arsenal menajeri Alex Ferguson, ''Robin kendini İngiltere ve Avrupa futbolunda kanıtlamış dünya çapında bir santrafor. Yeteneklerini tartışmaya gerek yok'' dedi. 
     
Robin van Persie için ''Önceki kulübündeyken de bizim takıma goller atmıştı. Oyunu çok yönlü okuması, hareketleri ve son vuruşları harika'' ifadelerini kullanan Ferguson, artık onunla çalışamayacağı için üzüldüğünü bildirdi. 
   
 Arsenal'in son kaptanı Van Persie, geçen yıl Premier Lig'de Arsenal adına 30 gol atma başarısını göstererek gol kralı olmuştu.