Robotlar yine savaşta

Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı kazanan 'Bir Ayrılık', 'Run Lola Run' ile yıldızlaşan Tom Tykwer’ın yeni filmi 'Üç', Guillem Morales'nin yönettiği korku 'Julia'nın Gözleri' ve 3 boyutlu olarak çekilen 'Transformers 3' haftanın öne çıkan filmleri.

Robotlar yine savaşta
01 Temmuz 2011 Cuma 10:48 tarihinde eklendi, 1.218 kez okundu.

Sinemaseverler, bu hafta komedi, korku ve dram türlerinde 7 yabancı filmle buluşacak.

 
BİR AYRILIK
Asghar Farhadi'nin yönettiği ve Leila Hatami, Sareh Bayat ile Shahab Hosseini'nin oynadığı "Bir Ayrılık (Jodaeiye Nader az Simin-A Separation)" filmi, dram sahneleriyle sinemaverlerle buluşacak.
 
61. Berlin Film Festivali'nde En İyi Film dalında Altın Ayı, En İyi Erkek ve En İyi Kadın Oyuncu dallarında da kadro olarak Gümüş Ayı kazanan filmde, Simin, kocası Nader ve kızı Termeh ile İran'ı terk etmek ister. Nader'in Alzheimer hastası babasını bırakmayı reddetmesi üzerine boşanma davası açan Simin, dava talebi reddedilince anne babasının evine gider. Termeh ise babasıyla kalmaya karar verir. Nader, kızına ve babasına bakması için hamile bir genç kadın tutunca birçok sorun ortaya çıkar.
 
TRANSFORMERS 3 
Transformers serisi hız kaybetmeden devam ediyor. 3 boyutlu olarak çekilen üçüncü filmde aksiyon ve maceranın dozu daha da artıyor.
 
Aya giden bir uzay gemisinin yanlış yere inmeleri sonucu işler karışır. Yanlışlıkla ayın farklı bir yerine inen ekip, orada yaşayan bir robotu uyandırır. Bu durum büyük olaylara sebep olacaktır. Dünyanın geçmişine ait gizemli bir olayın, günümüze yansıması o kadar büyük bir savaşa yol açar ki, Transformer’lar bizi tek başlarına kurtaramayacak duruma gelir.
 
ÜÇ
Hanna ve Simon 20 yıldır beraberdirler. Berlin’de bazen sürtüşmeli bir harmoni tutturmuş bir hayat sürmektedirler. Alımlı, modern, olgun, çocuksuz, kültürlü, aklı başında kişilerdir. İlişkiler, çocuk sahibi olma isteği, beraber eve çıkma, düşük yapma, kaçıp geri dönme: haber sunucusu Hanna ve sanat teknisyeni Simon 20 yıla tüm bunları sığdırmışlardır fakat önlerini artık pek görememektedirler. Ta ki ikisi de, birbirlerinden habersiz bir şekilde aynı erkeğe, Adam’a aşık olana kadar…
 
Bafta adayı “Run Lola Run” filmi ile kültleşen, “Perfume: The Story of a Murderer”, “Paris, je t'aime” ile de beğeni toplayan yönetmen Tom Tykwer’ın modern ilişkileri biraz alaycı ve komik bir dille irdeleyen son filmi, geçtiğimiz aylarda !f İstanbul Film Festivali’nde seyirciyle buluşmuştu.
 
AŞKA ŞANS VER
Nicolas Cuche'nin yönettiği ve Virginie Efira, Francois-Xavier Demaison, Armelle Deutsch ile Raphael Personnaz'ın oynadığı "Aşka Şans Ver (La Chance de Ma Vie-Second Chance)" filmi, romantik ve komedi sahneleriyle izleyicilerin ilgisini çekmeye çalışacak.
 
Filmde, Jullien Monnier, başarılı bir ilişki danışmanı olmasına rağmen hayatına giren kadınları iki haftadan fazla elinde tutmayı beceremez. Monnier, tam başka biriyle çıkmamaya karar vermişken Johanna'ya aşık olur, fakat Joanna bir süre sonra başına gelen tersliklerin onunla tanıştığı günden başladığını fark eder.
 
DEHŞETİN GÖZLERİ
Elbert Van Strien'in yönettiği ve Barry Atsma, Hadewych Minis ile Isabelle Stokkel'in oynadığı "Dehşetin Gözleri (Zwart Water-Two Eyes Staring)" filmi, korku sahneleriyle dikkati çekecek.
 
Filmde, Christine, ailesinden miras kalınca doğup büyüdüğü eve kocası ve 9 yaşındaki kızıyla taşınmaya karar verir. Bir süre sonra Lisa, evin karanlık köşelerinde annesinin ölü kız kardeşi olduğunu söyleyen bir kız görmeye başlar. Zamanla babası da karısının kendisinden korkunç bir sır gizlediğini anlar ve bu sır ölümcül sonuçlar doğurur.
 
JULIA'NIN GÖZLERİ
Guillem Morales'nin yönettiği ve Belen Rueda, Lluis Homar, Pablo Derqui ile Francesc Orella'nin oynadığı "Julia'nın Gözleri (Los Ojos de Julia-Julia's Eyes)", korku ve gerilim sahneleriyle sinemaseverlerin karşısına çıkacak.
 
Filmde, göz hastalığı olan Julia'nın, ikiz kız kardeşi de aynı hastalığa yakalanır ve kendini bodrumda asar. Herkes onun intihar ettiğini düşünse de Julia aynı fikirde değildir. Kardeşini kimin öldürdüğünü öğrenmek amacıyla araştırmalara başlar.
 
TANRILAR VE İNSANLAR
Xavier Beauvois'in yönettiği, Lambert Wilson, Michael Lonsdale, Olivier Rabourdin, Philippe Laudenbach'ın oynadığı "Tanrılar ve İnsanlar (Des Hommes et Des Dieux-Of Gods and Men)" filminin konusu şöyle:
 
"Mağrip'te 1990'larda, dağların tepesinde bir manastır. 8 Fransız Hristiyan keşiş, Müslüman köylülerle huzur içinde yaşarken ülke birden karışır. Şiddet olayları bölgeye hakim olur. Yaklaşan tehlikeye rağmen keşişler, yerlerinden kıpırdamamaya kararlıdır."