Roketten önce, roketten sonra

Geçtiğimiz ay Başkanlık Sarayı’na düzenlenen saldırıda yaralanan Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih, yaklaşık bir ay sonra kamuoyunun karşısına çıktı. Yüzü büyük oranda yanan Salih’in ellerinin de bandajlı olduğu görüldü.

Roketten önce, roketten sonra
08 Temmuz 2011 Cuma 10:19 tarihinde eklendi.

 

Salih, 3 Haziran’da Yemen’in başkenti Sana’da sarayına düzenlenen saldırıda yaralanmıştı. Vücudunun yüzde 40'ının yandığı bildirilen Salih, tedavi için aynı gün Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a götürülmüştü.
 
Salih, Yemen devlet televizyonunda yayımlanan açıklamasında, “sekiz başarılı ameliyat geçirdiğini” söyledi ve “muhalefete diyalog kurulması çağrısı” yaptı. 
 
Riyad'dan dünyaya seslenen Salih, birkaç dakika süre konuşmasında, “kendisini güçten düşürmeye çalışanların demokrasiyi yanlış anladıklarını” ifade etti.
 
Yemen, dört ayı aşkın bir süredir devam eden isyan hareketiyle sarsılmaya devam ediyor. Salih, “anayasal çerçeve kapsamında güç paylaşımı yapmaya hazır olduğunu” belirtti.
 
Devlet televizyonu, Salih’in konuşmasının ardından havai fişek gösterilerini ekranlara getirirken, destekçileri sevinç gösterilerinde bulundu. Konuşmasında, “Allah’tan korkan insanlar nerede? Neden tatmin edici sonuçlar için diyalog kurmuyorlar?” dedi.
 
Salih ayrıca, yokluğu esnasında yerel ve uluslararası baskılara göğüs geren yardımcısı Abdrabbo Mansur Mansur Hadi’yi övdü.