Roma da sular altında

İtalya'da geçen hafta sonundan bu yana etkisini sürdüren kötü hava koşulları ve aşırı yağışlı hava, ülkenin orta bölgelerinde sel felaketlerine, başkent Roma'da ise Tevere Nehri'nin yükselmesine neden oldu.

Roma da sular altında
14 Kasım 2012 Çarşamba 20:49 tarihinde eklendi.

 

Romalılar, bu sabah kalktıklarında ilginç bir manzarayla karşılaştılar. Ülkenin kuzey ve orta bölümlerini etkisi altına aşırı yağışlar, başkentin göbeğinden geçen Tevere Nehri'nin sularının bugün öğleden sonra 13 metre kadar yükselmesine yol açtı. Tevere'nin sularının yükselmesi endişeye neden olurken, Roma Belediye Başkanı Gianni Alemanno, korkulacak bir durum olmadığını bildirdi. 
   
 ''Biz nehrin bu haliyle şehre ciddi bir hasar vermeden geçip gideceğini düşünüyoruz ancak yine de vatandaşlardan bu konuda uyanık ve dikkatli olmalarını istiyorum'' diyen Alemanno, Lazio Bölge Valiliği'ne almış olduğu önlemler için teşekkür etti. 
   
 Sivil Savunma Roma bölge müdürlüğü de Roma kent merkezinde herhangi bir taşkın durumunun yaşanmadığını açıkladı. 
     
Nehir üstündeki Tiberina Adası'nda bulunan Fatebenefratelli Hastanesi ise suların yükselmesinden etkilenerek gün boyu servis dışı kaldı. 
     
Tevere Nehri'nin, Roma'dan önce geçtiği yer olan Orte'de ise taşkın yaptığı ve tarım arazilerine zarar verdiği belirtildi. 
     
Romalılar, meraklı gözlerle bir hayli yükselen nehrin akışını izledi. 
     
Öte yandan ülkenin orta batısındaki Toskana bölgesinin geçen hafta sonundan bu yana maruz kaldığı aşırı yağışlı hava, şu ana kadar 3 kişinin ölümüne ve milyonlarca avroluk hasara yol açtı. 
     
''SKY TG 24'' kanalına bağlanan Toskana Bölge Valisi Enrico Rossi, hükümetten yardım isteyerek, bölgesindeki durum için acil özel bir yasa çıkarılmasını istedi.